Jakub Haršany Rôzne

Revitalizácia Židovskej ulice. Povrch ešte stále nie je vymenený

Bratislavské Staré Mesto začalo s revitalizáciou Židovskej ulice už v apríli. Práce sa však natiahli a ulica ešte stále nie je dokončená. Momentálne sa pracuje na výmene povrchu.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia Židovskej ulice. Povrch ešte stále nie je vymenený
Zdroj: Dnes24.sk

Celá Židovská ulica až po Zámocké schody sa začala rozkopávať už koncom apríla. Mestská časť Staré Mesto si naplánovala zrevitalizovať túto ulicu a urobiť z nej pešiu zónu.

Práce sa natiahli

Práce mali byť spočiatku ukončené koncom júna. Prehupli sme sa však už do ďalšieho mesiaca a ulica ešte stále nie je kompletne opravená. Revitalizácia sa dostala do mierneho sklzu aj z dôvodu, že samospráva naplánovala na toto obdobie výmenu plynových prípojok na Mikulášskej ulici. Keďže Staré Mesto nechcelo uzavrieť obe ulice súčasne, práce na Židovskej ulici sa natiahli.

Momentálne je už vymenené podložie komunikácie a položená kamenná dlažba v južnej časti Židovskej ulice od Zámockých schodov po dom U dobrého pastiera. Súčasne sa pripravuje výmena podložia na Zámockej po križovatku s Mikulášskou ulicou. Ťažká technika tam odstraňuje zvyšky rozkopanej betónovej cesty a paralelne vyrovnáva povrch vozovky s chodníkmi do jednej roviny. Na tento úsek bude položená veľkoplošná betónová dlažba.

Betónová dlažba

„V časti budúcej pešej zóny prebiehajú práce na betónovaní podkladovej betónovej dosky pod veľkorozmerovú dlažbu, súčasne s ukladaním žľabov určených na odvodnenie povrchových dažďových vôd,“ upresnil aktuálne práce vicestarosta Starého Mesta Ľubomír Boháč.

„Po ukončení týchto prác sa dobetónuje monolitický pás situovaný lineárne s jestvujúcim oporným múrom a začne sa s pokládkou betónovej dlažby,“ dodal Boháč. Vicestarosta zároveň predpokladá termín ukončenia prác do konca augusta, a tak budú musieť byť obyvatelia Starého Mesta a návštevníci ešte nejaký čas trpezliví.

Čítajte aj: Revitalizácia Židovskej ulice je v plnom prúde

Židovská ulica
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM