ts Rôzne

MOST SNP: Podmostie je po rekonštrukcii čistejšie

Most SNP prešiel v posledných týždňoch rozsiahlou rekonštrukciou. Po odstránení graffiti, nanesení antigraffiti náteru a osadení nových lavičiek prišlo na rad aj podmostie.

Ilustračný obrázok k článku MOST SNP: Podmostie je po rekonštrukcii čistejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Priestor zastávky MHD pod Mostom SNP dlhé roky strašil Bratislavčanov. Rozbité lavičky na sedenie, parkujúce taxíky a neznesisteľný zápach dlho trápili obyvateľov hlavného mesta.

Mesto sa ale rozhodlo Most SNP ošetriť a po 43 rokoch obrátilo pozornosť na jednu z dominánt Bratislavy. Graffiti a nevkusné reklamné plagáty na stenách pešej lávky nahradil antigraffiti náter, na petržalskej strane pri vstupe k UFO pribudli nové lavičky so stredovými operadlami a hotová je aj rekonštrukcia chodníka v podmostí.

Nová dlažba v podmostí

Betónový povrch v okolí zastávky MHD pod Mostom SNP, ako aj obrubníky a chodníky, bolo nevyhnutné zrekonštruovať. Betón bol popraskaný a v dierach sa tvorili kaluže.

Betónové podhľady a stĺpy v časti nástupíšť, výstupíšť a odstaviska na staromestskej časti podmostia Mostu SNP sú vyčistené.

Na zastávku pod mostom osadilo mesto novú dlažbu, v okolí betónového piliera opravilo asfalt. Betónové konštrukcie v okolí autobusových zastávok sú vyčistené a po následných lokálnych sanačných opravách boli plochy ošetrené antiposter náterom zabraňujúcim opätovnému znečisteniu týchto plôch nalepovaním reklamných letákov a plagátov.

S rekonštrukciami mesto nekončí

„Do priestoru podmostia vysadíme farebné suchomilné trvalky. V rámci údržby bude zrevitalizovaných osem stĺpov verejného osvetlenia v tesnej blízkosti podmostia Mosta SNP. To sú práce predbežne naplánované do konca júla,“ informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

„Zároveň v lete počas augusta sa bude na samotnom Moste SNP opravovať vozovka, momentálne sa tam natierajú zábradlia na časti pre peších a zábradlia a zvodidlá na vozovkovej časti. V rámci týchto prác prebehne aj sanácia schodísk a cyklistickej rampy, ktoré sú súčasťou betónovej konštrukcie,“ uzavrela Skokanová.

Čítajte aj: OBRAZOM: Na Moste SNP odštartovala rozsiahla rekonštrukcia. Pomaly miznú grafitty a pribúdajú nové lavičky

Most SNP - podmostie
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM