Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Majstri predvedú svoje umenie, s letom sa rozlúčime na hodoch

Leto sa pomaly končí a v hlavnom meste štartuje séria obľúbených podujatí, na ktorých sa budeme zabávať pri rytmickej hudbe a hodovať pri neodolateľnom nezdravom jedle.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Majstri predvedú svoje umenie, s letom sa rozlúčime na hodoch
15
Galéria

Hody v Záhorskej Bystrici

V Záhorskej Bystrici budeme opäť oslavovať. Pripravený je pestrý program, ktorý vyvrcholí hodovou zábavou v hasičskej zbrojnici. Tešiť sa môžete aj na pesničky z muzikálu Boy Band a na kapelu Sokoly. Hodový program bude moderovať Štefan Skrúcaný. Počas hodov nebudú chýbať kolotoče, stánky s občerstvením aj so suvenírmi.

Na námestí rodiny sa o 20:30 hod. bude v letnom kine premietať animovaný rozprávkový film Leo Da Vinci: Misia Mona Líza. V sobotu si pripomenieme 140. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru v Záhorskej Bystrici. Dobrovoľný hasičský zbor pripravuje ranný budíček jazdou po obci s historickou ručnou striekačkou, aj otvorenie hasičskej zbrojnice pre verejnosť spojenou s výstavou hasičských predmetov a informáciu o histórii DHZ v Záhorskej Bystrici. Sobotu ukončia hodovou zábavou v hasičskej zbrojnici.

Pre najmenších bude pripravený program SEMAFORKO o tom, ako si dávať pozor na cestách. Poznáte muzikál o vznikoch chlapčenských skupín BOYBAND? Pesničky z tohto muzikálu nám zaspievajú hlavní hrdinovia. Hodový večer ukončí kapela Sokoly a ich hostia Monika Kandráčová, Juraj Bača a Tomáš Bezdeda.

sobota – nedeľa / Záhorská Bystrica

Dni majstrov ÚĽUV 2019

Už 29. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUV zavíta do ulíc Starého Mesta. Predstaví sa vyše sto majstrov ľudovej umeleckej výroby a ľudovoumeleckí výrobcovia z celého Slovenska, detské remeselné dielne, interaktívne hry pre deti i dospelých, hudobno-tanečné vystúpenia a tradičná slovenská kuchyňa.

Kompletný program nájdete TU.

sobota – nedeľa / Staré Mesto

Rozálske hody 2019

Mestská časť Bratislava-Lamač sa s letom rozlúči obľúbenou akciou Rozálske hody. Tešiť sa môžete na hudobný program, futbalové zápasy aj program pre deti. Vystúpia napríklad Komajota, Beáta Dubasová, Metalinda, S hudbou vesmírnou a ďalší.

Podrobný program nájdete TU.

sobota – nedeľa / Lamač, Malokarpatské námestie

Cverna Market

To, že v Novej Cvernovke sídli nadácia Cvernovka, klub, množstvo ateliérov, coworking a rôzne dielne je známe. Ale to, že sú tu taktiež prevádzky obchodov, mnoho ľudí absolútne netuší. Objaviť ich môžete na prvom Cverna Markete.

V sobotu budú všetky obchody, pekárne, showroomy a kníhkupectvá otvorené. Môžete nazrieť, porozprávať sa a odísť s nákupom. Obchody budú otvorené od 10:00 do 18:00 hod. K tomu všetkému bude od 14:00 do 22:00 hod. pribalený aj hudobný program v Park de Palma.

sobota / 10:00 hod. / Nová Cvernovka

Ružinovská opekačka

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú na rozlúčku s letom spojenú s opekačkou. Organizátori pripravili program pre deti, ale i dospelých. Prídu aj ružinovskí hasiči, ktorí predvedú ukážky zásahov a hasiacu techniku. Okrem toho si malí Ružinovčania užijú aj detské nafukovacie atrakcie či detskú zónu. Nasledovať bude zapálenie vatry. Prvých 50 návštevníkov sa môže tešiť na špekáčik zdarma.

sobota / 15:00 hod. / pred DK Ružinov, Ružinovská 28

Run Fest Petržalka 2019

Nenechajte si ujsť bežecký festival pre všetky vekové kategórie s programom pre celú rodinu. Run Fest Pertržalka sa pokúsi tento rok získať označenie „Zero Waste Run“. Jednou z noviniek bude tzv. Plogging – zber odpadu počas behu. Účastníci Ploggingu majú štartovné zadarmo a všetci získajú účastnícku medailu a diplom. Muž a žena s najväčším počtom prineseného odpadu získajú špeciálnu odmenu.

Nebudú chýbať nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár a ďalšie atrakcie pre deti.

nedeľa / 8:00 – 12:00 hod. / Veľký Draždiak

Európsky deň židovskej kultúry

Prvý september 2019 sa nesie v Múzeu židovskej kultúry v duchu dňa otvorených dverí, v rámci ktorého bezplatne sprístupní stálu expozíciu, ako aj dočasnú výstavu Richard Réti – šachový génius, ktorú múzeum pripravilo pri príležitosti 90. výročia úmrtia medzinárodne uznávaného šachového hráča, mysliteľa, novátora, publicistu, svetového rekordéra v hre naslepo a jedinom slovenskom šachistovi, ktorý porazil úradujúceho majstra sveta!

nedeľa / 11:00 hod. / Múzeum židovskej kultúry SNM

Folklórny festival Matice slovenskej

Na folklórnom festivale Matice slovenskej (MS) v Ružinove vystúpia folklórne súbory Slovenskí rebeli alebo Karpaty. Festival nadväzuje na tradíciu matičných folklórnych festivalov v hlavnom meste a v najbližších rokoch má ambíciu stať sa stálou súčasťou bratislavskej kultúry.

Tešiť sa môžete na vystúpenia 13 folklórnych súborov, ako aj na detské folklórne súbory Krpčiarik, Gerulata, Viničné, Závod a Pezinok. Predstavia sa aj folklórne skupiny Závod, Viničné a Folkduoplus, ako aj folklórne súbory Nadšenci, Slovenskí rebeli, Trenčan, Gymnik a Karpaty.

nedeľa / 14:30 hod. / Štrkovecké jazero

Kam v Bratislave zadarmo
15
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM