Kultúra

Tip na výlet: Na zámku Schloss Hof sa bude konať veľká slávnosť koní

Práve možnosť obdivovať rozmanité plemená koní, ich rýchlosť, obratnosť, presnosť i okamžité reakcie v niekoľkých disciplínach vytvára osobitné čaro tejto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Na zámku Schloss Hof sa bude konať veľká slávnosť koní
21
Galéria
Zdroj: Schloß Schönbrunn Kultur

Posledný augustový víkend si v zámockom areáli Schloss Hof prídu na svoje všetci milovníci koní, jazdeckého umenia a zábavy.

Veľká slávnosť koní

Veľká slávnosť koní je jedným z najobľúbenejších podujatí v regióne Moravského poľa. Každý deň od 11:00 do 17:00 hod. sa môžu veľkí aj malí návštevníci nechať unášať veľkolepou show a vychutnať si bohatý rámcový program.

Stredobodom pozornosti budú vzácne barokové oslíky, ušľachtilé kone a poníky, ktoré sa predstavia počas pútavých vystúpení. Nesmieme zabudnúť ani na talentovaných jazdcov, ktorí taktiež predvedú svoje umenie na zámockej lúke.

Návštevníci sa môžu tešiť na napínavý parkúr, akrobatické kúsky zoskupenia „Cascadeurs d`Autriche“, vystúpenie s roztomilým poníkom Emilom, jedinečné cirkusové čísla i skupinu „Moments in Black“ a ich elegantnú jazdu v dámskom sedle. Dragúnsky pluk, tradičná starorakúska kavaléria, vás očarí jazdeckým umením i historickými uniformami.

Pestrý program

Práve možnosť obdivovať rozmanité plemená koní, ich rýchlosť, obratnosť, presnosť i okamžité reakcie v niekoľkých disciplínach vytvára osobitné čaro tejto akcie. Príjemným spestrením programu sú hviezdy so 4 labkami, ktoré sa predstavia v úžasnej show, a somár Fredi z kúpeľov v St. Martins, ktorý vás pobaví svojím výnimočným nadaním – dokáže maľovať.

Deti si môžu preveriť svoje jazdecké schopnosti pri jazde na poníkoch a zabaviť sa pri prechádzke s alpakou. Ponuku pre všetkých fanúšikov tohto už tradičného podujatia obohatia stánky s rozmanitým jazdeckým sortimentom a lahodné kulinárske špeciality.

Baroková záhrada

Ak by ste si po pútavom programe chceli dopriať príjemný relax v objatí prírody, odporúčame navštíviť barokovú záhradu, ktorá sa rozprestiera na ploche neuveriteľných 15 hektárov. Očaria vás tu romantické zátišia, pikniková lúka a záplava kvetín.

Historický labyrint na 7. terase je krásnym miestom na príjemné blúdenie v spleti uličiek lemovaných živým plotom a vďaka vyhliadkovej plošine si dokonale vychutnáte krásu okolitej prírodnej scenérie. Pre deti je výborným miestom na zábavu zámocký statok s ihriskom, dobrodružným tematickým okruhom a množstvom zvieracích obyvateľov, ktorí čakajú na pohladenie.

Do zámku Schloss Hof premáva grátis kyvadlová doprava zo stanice Marchegg o 10:10, 11:10, 12:10 a 13:10 hod. a naspäť o 12:45, 15:35, 16:35 a 17:35 hod.

31. 8. – 1. 9. / zámocký areál Schloss Hof ( otvorený od 10:00 – 18:00 hod.) / vstupné: dospelí 15 eur, deti (6 – 18 rokov) 9 eur, deti do 6 rokov zdarma, rodinná vstupenka (2 dospelí + max. 3 deti) 39 eur.

Bratislava24.sk informovala Annamária Dudášová zo Schloß Schönbrunn Kultur.

Veľká slávnosť koní na zámku Schloss Hof
21
Galéria
Zdroj: Schloß Schönbrunn Kultur

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM