KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Rímska loď na Dunaji, pivný festival aj skvelé koncerty a filmy

Cez víkend by teploty v hlavnom meste nemali prekročiť 30 stupňov Celzia, bude teda príjemné počasie. Neseďte preto doma, mesto je plné parádnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Rímska loď na Dunaji, pivný festival aj skvelé koncerty a filmy
Zdroj: Mestský ústav ochrany pamiatok

Rímska loď v Bratislave

Po Dunaji sa bude plaviť replika rímskej riečnej veslice typu Lusoria zo 4. storočia, ktorá dostala meno Danuvina Alacris. Do Bratislavy loď dopláva 5. augusta a zostane v hlavnom meste kotviť dve noci.

V Bratislave zbadáte plavidlo po prvý raz v piatok 5. 8. Výhľad naň budete mať z Hradu Devín medzi 15.00 a 16.00 hod., kde budú popoludní prebiehať prehliadky s lektorským výkladom. O historickú atmosféru sa postará aj Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel TOSTABUR. Z Devína veslica odpláva v sprievode slovenských vodákov do Karloveského ramena k plávajúcej lodenici Liptov FTVŠ UK.

Bratislavčania budú môcť obdivovať Danuvianu zblízka pri lodenici Tatran v sobotu 6. augusta 2022 od 12.00 do 16.00 hod.

Loď prikotví nasledovne:

5.8.2022 Devín

6.8.2022 Karloveská zátoka

7.8.2022 Rusovce a Čunovo

9.8.2022 Iža

piatok – nedeľa / Devín – Karloveské rameno / viac informácií TU

Koncert v Sade J. Kráľa

Skupina SOLE čerpá inšpiráciu z tradičných piesní rôznych krajín, ktoré spracúva do novej podoby naprieč žánrami klasickej, jazzovej, ľudovej hudby, či world music.

piatok / 20.00 hod. / Kultúrna scéna v Sade J. Kráľa / vstup voľný

Bažant kinematograf

Až do nedele si môžete pozrieť tie najlepšie české a slovenské filmy pod hviezdnou oblohou na Tyršáku. V piatok premietajú film „Myši patria do neba“, v sobotu „Šťastný nový rok 2: Dobro došli“ a v nedeľu komédiu „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“.

do nedele / Tyršák / 21.00 hod. / vstup voľný

Ružinovský pivný festival

Veľký výber remeselného aj klasického piva a k tomu kvalitný street food v príjemnom prostredí na brehu Štrkoveckého jazera.

do nedele / Areál hier Radosť / vstup voľný

Koncert Dana Heribana

Obľúbený herec a hudobník Dano Heriban vystúpi s programom ČOSI ÚSMEVNE. Koncert je určený najmä pre deti. Uskutoční sa na Hviezdoslavovom námestí v nedeľu o 16 h. vrámci projektu 600 metrov jazzu.

Projekt je mestským festivalom na rôznych historických miestach, na nádvoriach a v záhradách v úplnom centre Bratislavy, na uliciach Michalská, Ventúrska až po altánok na Hviezdoslavovom námestí.

nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / 16.00 hod. / koncert je zdarmo

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Mestský ústav ochrany pamiatok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM