Kultúra

Leto v meste: V uliciach Bratislavy to roztočia saxofóny, záhrá aj skvelý Dano HERIBAN

V bratislavskom Starom Meste sa začal festival 600 metrov jazzu.

Ilustračný obrázok k článku Leto v meste: V uliciach Bratislavy to roztočia saxofóny, záhrá aj skvelý Dano HERIBAN
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Starom Meste v pondelok odštartoval mestský jazzový festival „600 metrov jazzu“. Druhý ročník letnej pouličnej prezentácie ponúka do nedele 7. augusta obyvateľom i návštevníkom hlavného mesta to najzaujímavejšie zo slovenského jazzu aj so zahraničnými hosťami.

Hudba v uliciach

Ide o neformálny, o to atraktívnejší a otvorenejší formát, každý deň jeden džezový koncert na verejne dostupnom mieste v rámci 600-metrového úseku na uliciach Michalská, Ventúrska, Strakova a na Hviezdoslavovom námestí,“ informujú organizátori.

Urbánny festival je príspevkom mestskej časti Bratislava – Staré Mesto do mozaiky letných podujatí, koná sa s podporou Fondu na podporu umenia a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS). Každý zo šiestich koncertov (orem nedeľného) sa začne o 18.00 h.

Všetky koncerty sú zdarma.

Spomínaný Dano Heriban vystúpi s programom ČOSI ÚSMEVNE. Koncert je určený najmä pre deti. Uskutoční sa na Hviezdoslavovom námestí v nedeľu o 16 h.

Projekt je mestským festivalom na rôznych historických miestach, na nádvoriach a v záhradách v úplnom centre Bratislavy, na uliciach Michalská, Ventúrska až po altánok na Hviezdoslavovom námestí. „Tieto tri ulice spolu tvoria 600 metrov atraktívneho pešieho priestoru, ktorý umožňuje vkusné a zaujímavé možnosti prezentácie. V rámci týždeň trvajúceho festivalu ide o prezentáciu toho najlepšieho zo slovenského džezu aj so zahraničnými hosťami,“ uvádzajú organizátori na sociálnej sieti.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM