KAW Správy Samospráva

Na Kolibe vyrástli štýlové DOMČEKY: Na čo budú Bratislavčanom slúžiť?

Hrubá stavba sa dokončuje v týchto dňoch. Domčeky ešte čaká kolaudácia a zariaďovanie interiéru.

Ilustračný obrázok k článku Na Kolibe vyrástli štýlové DOMČEKY: Na čo budú Bratislavčanom slúžiť?
4
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Pozorným návštevníkom bratislavského lesoparku určite neušlo, že na Kamzíku sa už dlhší čas stavia. Neďaleko stanice lanovky postupne vznikajú ekodomčeky, ktoré budú slúžiť ako Centrum ekovýchovy. Projekt už nadobúda finálnu podobu. Informovala o tom organizácia Mestské lesy v Bratislave (MLB).

Kurzy aj infocentrum

„Náš najväčší projekt posledných rokov utešene rastie do krásy. Hrubá stavba centra ekovýchovy pre deti z bratislavských škôl sa dokončuje v týchto dňoch,“ uvádzajú MLB na sociálnej sieti.

Domčeky je potrebné ešte skolaudovať a zariadiť interiér. Na rad potom prídu práce na lesníckom arboréte. Podľa MLB prvých malých návštevníkov očakávajú v ekocentre koncom roka.

Pod dohľadom našich lektorov sa tu budú dozvedať o lese a stromoch, včelách, mravcoch, netopieroch, žabách a o všetkom čo detí v prírode zaujíma,“ približujú činnosti v domčekoch MLB.

V novom ekocentre bude zázemie pre kurzy, ale bude plniť aj úlohu infocentra pre návštevníkov. Verejnosti poslúži aj arborétum netradičných druhov stromov.

Súčasťou projektu budú tiež opatrenia na podporu biodiverzity na lúkach v lesoparku, ktorých cieľom je rôznymi zmenami dosiahnuť väčšiu rozmanitosť rastlín a živočíchov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Ekodomčeky na Kolibe
4
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM