Dominika Pacigová Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte zabíjačkové špeciality alebo sezónne potraviny

Víkend v Bratislave bude pestrý. Na svoje si prídu milovníci zabíjačkových špecialít, fašiangových zábav, blších trhov, sezónnych potravín i mnohí ďalší.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte zabíjačkové špeciality alebo sezónne potraviny
11
Galéria

V tieni vlny francúzskej maliarky Charlotte Denamur

Charlotte Denamur uvažuje nad maľbou ako nad fyzickým a zmyslovým zážitkom farieb a ich odrazov v priestore. Návštevníci tejto nezvyčajnej výstavy budú pohltení do „hluku“ farieb na bielych múroch inštitútu.

výstava potrvá do pondelka (18.marca) / Francúzsky inštitút na Slovensku, Sedlárska 7 / vstup voľný

Burzoblšák

Ružinovčania sa raz mesačne stretávajú nielen na trhu, ale aj podujatí s príjemnou atmosférou. Cieľom tradičného Burzoblšáku je recyklácia a znovuvyužitie starého či nepoužívaného oblečenia. Zaujímavosťou je aj charitatívny rozmer podujatia, pretože predávajúci môžu venovať oblečenie detským domovom, rodinám v núdzi a organizátori finančne podporujú aj zvieracie útulky.

Nájdete tu šikovných a začínajúcich handmade výrobcov, ktorí prezentujú svoju tvorbu a predávajú výrobky, ale aj predajcov, ktorí sa rozhodli darovať alebo predať nevyužité oblečenie za symbolické ceny.

sobota / od 8:00 hod. / Drieňová 16 / vstup pre návštevníkov voľný

Akvárium Terárium Bratislava

Nenechajte si ujsť výstavu, na ktorej uvidíte viac ako 200 druhov a foriem akváriových rýb, ale aj vodné rastliny, bezstavovce, umelé, mrazené a živé krmivo pre ryby či rôzne pomôcky. Nemali by chýbať ani teraristi, tešiť sa môžete na pavúky, jašterice, hady a iné zvieratá.

sobota / 9:00 hod. / Úsvit / deti do osem rokov vstup voľný, ostatní 2 eurá

Bratislavské mineralogické dni

Ide o jednu z najväčších výstavných akcií na Slovensku. Viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska a zahraničia ponúkne širokej verejnosti možnosť nahliadnuť do sveta neživej prírody, krásy minerálov, fosílií, drahých kameňov a meteoritov.

sobota / 9:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / deti do šesť rokov a ZŤP vstup voľný, ostatní 2 eurá

Trh – Piac – Markt

Trh ponúka sezónne potraviny, ktoré vyrobili a vypestovali farmári a malovýrobcovia z okolia Bratislavy, ale aj kvalitné špeciality zo vzdialenejších krajín. Nechýba ani sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Marcová bratislavská knižná burza

Podujatie sa bude konať v rámci podujatia Trh – Piac – Markt. Predávať sa budú najmä knihy, ale aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy či plagáty.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Fašiangová zabíjačková sobota

Zabíjačková sobota sa ponesie v duchu jedla, zábavy a priateľských stretnutí. Vychutnávať si budete môcť domáce klobásy, jaternice, zabíjačkovú kapustnicu, čerstvo upečený paprikový koláč, bratislavské rožky či chutné oškvarky. O kultúrny zážitok sa postará Folklórny súbor Karpaty.

sobota / od 9:00 hod. / priestory reštaurácie Tryskáč na Ulici Padlých hrdinov 71, Podunajské Biskupice

Ružinovská rojnica

V jazerách je po zime množstvo odpadu. V sobotu budete mať možnosť vyzbierať všetky smeti, na ktoré v okolí jazier narazíte. Brigáda nie je fyzicky náročná, vítané sú aj rodiny s deťmi či psíčkari so psíkmi.

sobota / 10:00 hod. / Štrkovecká Lodenica

Rozprávkové dopoludnie

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na Rozprávkové dopoludnie. Vychutnať si budete môcť rozprávku Soľ nad zlato.

sobota / 10:30 hod. / SD Nivy

Fašiangová zábava spojená s pochovávaním basy

Mestská časť Bratislava-Vajnory v spolupráci s Vajnorským okrášľovacím spolkom a Vajnorskou dychovou hudbou vás pozývajú na Fašiangovú zábavu, ktorá bude spojená s pochovávaním basy. Nebude chýbať ani Hudobná skupina Lola Band, pre návštevníkov bude pripravený aj bufet.

sobota / od 18:00 hod. / DK Vajnory

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Kam v Bratislave zadarmo
11
Galéria
Zdroj: Burzoblšák
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM