Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Biela noc vám osvetlí cestu na hody a vinobrania

Posledný septembrový víkend bude mimoriadne pestrý. Biela noc rozžiari centrum Bratislavy aj Sad Janka Kráľa. Hody si zas užijete v Dúbravke, v Ružinove aj v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Biela noc vám osvetlí cestu na hody a vinobrania
11
Galéria
Zdroj: BOS , TASR

Biela noc 2019

Tohtoročný program obľúbeného podujatia bude opäť pestrý. Skladá sa z denno-nočných diel, ktoré môžete vidieť už od obeda, nočných, ktoré uvidíte až po západe slnka a časových diel, ktoré si môžete pozrieť len v konkrétnom čase. Okrem toho sú diela rozdelené do dvoch skupín – diela, ktoré uvidíte ak budete mať zakúpenú permanentku, takzvaný BN PASS a diela, ktoré uvidíte aj bez nej.

piatok – nedeľa / ulice a galérie Bratislavy

Karloveské hody

Program sa začne už tradične na Námestí sv. Františka viazaním hodového strapca, po vystúpeniach folklórnych súborov sa hodový sprievod s Funny Fellows presunie do Líščieho údolia, kde sa bude naplno hodovať a zábavu odštartuje swingová hudba so štýlovým autíčkom, kvalitným humorom a dobrou zábavou. Vystúpia Cimbal Brothers, CirKus-Kus, KmeťoBand, La Dansa Scholl, Čarovné ostrohy, H16 + Majk Spirit, DJ Grimaso a ďalší.

Nebudú chýbať ani Karloveská komunitná ulička, stredoveký dobový tábor, chodúľová šou či hodový vláčik.

Kompletný program nájdete TU.

piatok – nedeľa / začiatok o 15:00 hod. / Karlova Ves, Námestie sv. Františka, potom Líščie údolie

Dúbravské hody

Po roku bude v Dúbravke opäť hodový víkend plný zábavy, spevu, tanca, dobrého jedla, pitia a priateľských stretnutí. Bohatý program je zostavený tak, aby si v ňom každý našiel aspoň kúsok pre seba.

Vystúpia Kristína Debnárová & band, Filip Jánošík & hotoví umelci, Kochanski, Smola a hrušky, NO NAME, Plexo, Medial Banana, Tereza Mašková POLEMIC a iní. Zábavu si vychutnáte aj tento rok na dvoch pódiách, pred DK Dúbravka a na Žatevnej.

V rámci sprievodných podujatí sa môžete tešiť na súťaž vo varení gulášu, remeselný dvor v Dúbravskom múzeu,bláznivé okuliare, turistický vláčik či hodové dopravné ihrisko.

Podrobný program hodov nájdete TU.

piatok – nedeľa / pred Domom kultúry Dúbravka a na Žatevnej ulici

Modranské vinobranie

Ak máte chuť „vypadnúť“ z hlavného mesta a vyraziť do Modry, čaká vás tam každoročné Modranské vinobranie. Počas troch dní si môžete vychutnať nielen kvalitné víno a burčiak, ale aj pestrý kultúrny program.

Program vinobrania nájdete TU.

piatok – nedeľa / Modra

Konsepase naterase

Petržalské terasy sa počas víkendu zmenia na verejný priestor plný života. Akcia odštartuje už v piatok cyklojazdou Critical mass. Počas troch zastávok bude Peter Szalay z oddelenia architektúry historického ústavu SAV hovoriť o práve terasách. Program bude pokračovať koncertom a premietaním videomappingu.

Hlavný program sa začne v sobotu o 12:00 hod. piknikom na terase pred Domom kultúry Lúky. Od 12:30 hod. bude prebiehať komentovaná prechádzka terasami s Ivorom Švihranom, a o potenciáli nevyužitých priestorov na terasách vám porozpráva Juraj Horňák z MestoCity.

Ďalší program nájdete TU.

piatok – sobota / Petržalka

Ružinovské hodové slávnosti

Hody v Ružinove sú tu a opäť sa môžete tešiť na fantastickú atmosféru, skvelých účinkujúcich, chutné občerstvenie, ale hlavne nezabudnuteľné zážitky! Pred DK Ružinov budú v oba dni hodov kolotoče a hodová diskotéka. V Parku A. Hlinku zaznejú legendárne hity 80. a 90. rokov od najznámejšej švédskej kapely Rednex ale aj českých speváckych div Lenky Filipovej, Hany Zagorovej a mnoho ďalších.

Viac sa dozviete TU

sobota – nedeľa / priestor pred DK Ružinov a Park Andreja Hlinku

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM