Správy

Víkendové akcie obmedzia dopravu. DPB posilňuje električkovú, trolejbusovú aj autobusovú dopravu

Počas víkendu bude v Bratislave rušno. Viacero kultúrnych akcií obmedzí automobilovú dopravu a niektoré linky MHD zmenia trasu.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové akcie obmedzia dopravu. DPB posilňuje električkovú, trolejbusovú aj autobusovú dopravu
13
Galéria
Zdroj: TASR

Dúbravské hody

Obyvatelia Dúbravky i návštevníci mestskej časti, ktorí sa počas víkendu chystajú na Dúbravské hody, musia rátať so zmenami v organizácii dopravy. Obmedzenia počas víkendového podujatia (27. 9. – 29. 9.) sa budú týkať lokality pri kultúrnom dome a okolia Žatevnej ulice. O zmenách informuje samospráva na svojom webe i sociálnej sieti.

„V blízkosti Domu kultúry Dúbravka bude od piatkového predpoludnia (27. 9.) do nedeľňajšej (29. 9.) polnoci neprejazdná časť Trhovej ulice, obmedzenia sa dotknú aj plôch pre kolmé parkovanie na Trhovej ulici a parkoviska za Domom kultúry,“ uviedla samospráva.

V okolí miestneho úradu sa zmení od sobotňajšieho (28. 9.) skorého rána do nedeľňajšej (29. 9.) polnoci organizácia dopravy na Žatevnej, Štepnej, Brižitskej, Čiernohorskej i Jadranskej ulici. „Ulice Brižitská, Čiernohorská, a časť Jadranskej budú zobojsmernené a bude na nich zákaz zastavenia,“ spresnila mestská časť.

Na parkovisku na Žatevnej ulici pred hasičskou zbrojnicou bude počas hodov umiestnené pódium pre účinkujúcich.

Výluka autobusov

Cez víkend bude uzavretá časť starej Dúbravky pre konanie hodových slávností. Linky budú presmerované na náhradné trasy. Informuje o tom DPB na svojom webe s tým, že obmedzenia potrvajú do pondelka.

Autobusy 26, 36 a 123 budú premávať na náhradnú konečnú Štepná. Na odklonovej trase zastavia od zastávky Agátová na zastávkach Pri kríži (nástupište linky 83 smer Petržalka), Homolova a Štepná. Späť pôjdu po rovnakej trase. Neobslúžia zastávky OD Saratov, Pekníková a Žatevná.

Autobusy 83 a N34 (ten iba v noci zo soboty na nedeľu) budú v Dúbravke premávať po zmenej trase. Od zastávky Drobného v smere do Dúbravky budú pokračovať priamo na zastávky OD Saratov, Pri kríži, Homolova a konečnú budú mať na Štepnej. Späť pôjdu po rovnakej trase. Neobslúžia zastávky Pekníková a Žatevná

Obmedzenia v Ružinove

V sobotu dôjde z dôvodu cyklistického podujatia k uzavretiu Ružinovskej ulice. Od 12:00 do cca 18:00 hod. budú niektoré autobusy presmerované. Namiesto autobusov odporúča DPB do Ružinova využívať najmä električky 9, ktoré budú premávať po celej Ružinovskej bez obmedzenia.

Obmedzenia sa dotknú liniek 50, 66, 67, 87 a 96. Ich trasy nájdete TU.

Biela noc

Od piatka bude v uliciach Bratislavy prebiehať podujatie Biela noc, DPB preto posilňuje nočnú električkovú, trolejbusovú aj autobusovú dopravu. Počas piatka a soboty nasadí do prevádzky mimoriadne posilové električky, ktoré budú premávať v 15 minútových intervaloch až do polnoci. Na večerné a nočné spoje nasadí kapacitné kĺbové vozidlá a zároveň posilňí interval vybraných nočných liniek do 1:00 hod. ráno na 15 minútový interval. Linky, ktorých sa zmena týka, nájdete TU.

Prímestská autobusová doprava

Mimoriadne spoje budú vypravené aj z Bratislavy smerom do regiónu. Odchádzať budú o 0.20 h z autobusovej stanice. Týka sa to liniek 245 (Marianka – Stupava – Lozorno – Malacky) , 540 (Svätý Jur – Pezinok – Vinosady – Modra), 525 (Čierna Voda – Malý Raj – Chorvátsky Grob – Slovenský Grob), 630 (Ivanka pri Dunaji – Bernolákovo – Senec), 737 (Rovinka – Dunajská Lužná – Kalinkovo – Hamuliakovo – Šamorín)a 740 (Most pri Bratislave – Malinovo – Tomášov).

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM