Kultúra

V Ružinove bude veselo: Na jednom pódiu sa stretnú Rednex aj české spevácke hviezdy

Počas obľúbených Ružinovských hodových slávností návštevníkov čakajú dva dni dobrej zábavy, ktoré okrem predajných stánkov a kolotočov prinesú aj bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove bude veselo: Na jednom pódiu sa stretnú Rednex aj české spevácke hviezdy
Zdroj: TASR

Na tohtoročných Ružinovských hodových slávnostiach v Parku A. Hlinku zaznejú legendárne hity 80. a 90. rokov od najznámejšej švédskej kapely Rednex ale aj českých speváckych div Lenky Filipovej, Hany Zagorovej a mnoho ďalších.

Dva dni plné zábavy

Počas obľúbeného podujatia návštevníkov čakajú dva dni dobrej zábavy, ktoré okrem predajných stánkov a kolotočov prinesú aj bohatý kultúrny program.

„Hody majú už dlhoročnú tradíciou a som rád, že každý rok si tu ľudia z Ružinova aj okolia nájdu stále bohatší a zaujímavejší program,“ hovorí starosta MČ Bratislava-Ružinov, Ing. Martin Chren.

Hlavný program v Parku A. Hlinku otvorí v sobotu 28. septembra o 14:00 moderátor podujatia Matej „Sajfa“ Cifra so starostom MČ Ružinov Martinom Chrenom a zástupcami partnerských miest Ružinova zo Znojma (ČR), Mscheta (GE), Umagu (HR) a Tapolca (HU).

Príde aj Rednex

Nadšencov cyklistiky už tradične čaká Ružinovská hodová cykločasovka. Pod hlavičkou #BeActive Night si priamo v Parku A. Hlinku budete môcť zatancovať s Lacim Strikeom a jeho Street Dance Academy, zaboxovať s Tomi Kidom alebo si v DK Ružinov vyskúšať zumbu s Evou Micheller.

Návštevníci sa môžu taktiež tešiť na vystúpenie Peciho Uherčíka s priateľmi. Následne bude pódium patriť hviezdam internetu Romstar Vyškov, ktorí sa preslávili najme svojou piesňou „Kde si včera bol?“ a skupine Gipsy Čáve. V podvečer vystúpi legendárna skupina Rednex zo Švédska.

Vrcholom večera bude koncert jednej z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény Hany Zagorovej. Pred DK Ružinov sa z hlavného pódia presunie skupina Romstar Vyškov, ktorá tu odohrá druhý koncert. Ďalej vystúpi kapela Partyzáni a DJ Brcho. Počas celého dňa sa môžu nadšenci adrenalínu tešiť na kolotoče a stánky s občerstvením.

Zabavia sa aj deti

Pre rodiny s deťmi bude v parku pred Paneurópskou vysokou školou pripravená detská zóna s tvorivými dielňami a množstvom detských atrakcií. Nadšenci športu si môžu prísť zmerať svoje sily na orientačný beh, ktorý bude tiež súčasťou #BeActive Night.

Nedeľný program 29. septembra začne o 11:00 hod. slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul.

Kultúrny program v Parku A. Hlinku sa začne o 15:00 hod. prezentáciou základných škôl z Ružinova ale i vystúpením DFS Trávniček a FS Karpaty.

Na hlavnom pódiu sa diváci môžu tešiť na skupinu MC Erik a Ivana. Podvečer sa predstaví česká speváčka, gitaristka a hudobná skladateľka v jednej osobe Lenka Filipová aj so svojimi hosťami. Záver Ružinovských hodových slávností bude patriť Kalimu.

Rodinný trh

Počas programu bude v nedeľu poobede súbežne v parku pred Paneurópskou vysokou školou prebiehať aj obľúbený Rodinný trh Ružinovčanov, ktorý prinesie možnosť predať či nakúpiť rôzne športové či domáce potreby a oblečenie ale i Krúžkovanie Ružinova, na ktorom sa budú prezentovať organizácie, združenia, tanečné súbory a športové kluby z Ružinova. Deti sa zabavia i v detskej zóne, v ktorej nájdu tvorivé dielne, detské divadielko a rôzne iné atrakcie.

sobota 28. septembra – nedeľa 29. septembra / Ružinov / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM