Rôzne

HLASUJTE: Na ktorý bratislavský projekt sa najviac tešíte?

V Bratislave aktuálne prebieha, alebo sa pripravuje, viacero zaujímavých a dôležitých projektov. V blízkej budúcnosti sa tak máme na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Na ktorý bratislavský projekt sa najviac tešíte?
18
Galéria

Nová autobusová stanica, nové parky aj krajší podchod na Trnavskom mýte. To je len časť projektov, ktoré nás v blízkej či trocha vzdialenejšej budúcnosti čakajú. Jedno je ale isté, už teraz sa môžeme tešiť na krajšiu Bratislavu.

Najzaujímavejšie projekty

Hlavné mesto, s pomocou mestskej časti Staré Mesto a investora HB Reavis, začalo už na jar tohto roka s oživovaním Námestia slobody, ktoré bolo dlhé roky v katastrofálnom stave. Výsledkom tejto iniciatívy by malo byť vzkriesenie zelene v parku, opravené chodníky a fungujúca fontána. Mesto zároveň vyhlásilo verejnú architektonickú súťaž na výslednú podobu Námestia slobody.

V Bratislave vzniknú aj nové parky. V blízkosti Šafárikovho námestia sa môžeme tešiť na Landererov park, kde nájdu pokojné miesto na oddych mladí, rodičia s deťmi i psičkári. V Ružinove, na zelenej ploche pri Paneurópskej vysokej škole, zas vyrastie unikátny park so včelími rodinami a jedlým lesom.

Na Tehelnom poli môžeme badať už reálne kontúry budúceho Národného futbalového štadióna. Ten by mal byť dostavaný na konci budúceho roka.

Pred pár dňami sa začala aj dlhoočakávaná rekonštrukcia zanedbaného podchodu na Trnavskom mýte. Už v lete 2018 by sa z neho mal stať estetický, funkčný, architektonicky nápaditý a najmä bezbariérový priestor, ktorý bude obsahovať veľa služieb, obchodov a prinesie tam reálny život, kde sa bude dať tráviť aj príjemný čas.

Začiatkom októbra začal investor HB Reavis s budovaním novej autobusovej stanice. Zatiaľ je cestujúcim k dispozícii dočasná autobusová stanica na Bottovej ulici. Projekt Stanica Nivy skombinuje medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, modernú tržnicu a výškovú administratívnu budovu.

Ktorý z týchto projektov je podľa vás ten najzaujímavejší a neviete sa ho dočkať? Hlasovať môžete do piatka 27. októbra 12:00 hod.

Bratislavské projekty
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM