Futbal Šport Správy

VIDEO: Tehelné pole sa pomaly začína podobať na nový národný štadión

Národný futbalový štadión na Tehelnom poli začína naberať reálne kontúry. Pozrite si jedinečné zábery z dronu, ktoré vás o tom presvedčia.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Tehelné pole sa pomaly začína podobať na nový národný štadión
4
Galéria
Zdroj: TASR

Práce okolo Národného futbalového štadióna sa v posledných týždňoch výrazne posunuli vpred. Už môžeme vidieť kompletný pôdorys budúceho štadióna aj rastúce tribúny.

Tribúny rastú ako z vody

V týchto dňoch sú v plnom prúde práce na všetkých štyroch tribúnach. Dokončený je aj prvý oblúk spájajúci hlavnú tribúnu s južnou tribúnou. Aktuálne sa pracuje na druhom poschodí hlavnej tribúny, v priestoroch ktorej nájdu svoje zázemie hráči i novinári.

Na tribúny národného štadióna sa po dokončení zmestí viac ako 22 000 divákov.

Hrubú stavbu Národného futbalového štadióna realizuje spoločnosť STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s. r. o. Po dokončení hrubého projektu prídu na rad firmy zabezpečujúce ozvučenie, veľkoplošné obrazovky, osvetlenie, zábradlia či bezpečnostné prvky.

Výstavba budúceho futbalového stánku pre slovenskú reprezentáciu a futbalistov ŠK Slovan Bratislava začala v septembri 2016. Dokončený a skolaudovaný by mal byť do konca budúceho roka. Na projekt odklepla vláda SR podporu vo výške 75 miliónov eur.

Zdroj: YouTube.com
Výstavba Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli (september, 2017)
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM