Rôzne Správy Samospráva

Dúbravka sa chce v roku 2018 zamerať na opravy škôl, detských ihrísk aj ciest

Mestská časť plánuje v tomto roku pokračovať v obnovách a rekonštrukciách. Jedným z cieľov samosprávy je aj vybudovanie nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka sa chce v roku 2018 zamerať na opravy škôl, detských ihrísk aj ciest
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Dúbravka bude v roku 2018 hospodáriť so sumou 14 483 000 eur. Vyplýva to z rozpočtu, ktorý v decembri schválili dúbravskí poslanci. Najviac peňazí pôjde do vzdelávania a opráv.

Renovácie školských budov

Samospráva chce aj v tomto roku pokračovať v nastolenom tempe z konca roka 2017. To znamená, že bude pracovať predovšetkým na obnovách a rekonštrukciách mestskej časti.

„V pláne máme investície do renovácií školských budov a objektov, rekonštrukcie detských ihrísk, vybudovanie parkovacích miest, opravy ciest a komunikácií či nákup referentského vozidla pre Oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z miestneho úradu.

Nové parkovacie miesta

Na investície v prospech rozvoja mestskej časti a obyvateľov bude Dúbravka čerpať úver vo výške 990-tisíc eur. Z tohto úveru plánujú zatepľovať tri materské školy (Ušiakova, Galbavého, Ožvoldíkova), rekonštruovať telocvične a priľahlé sociálne zariadenia, vytvoriť projektovú dokumentáciu domu kultúry či vybudovať parkovacie miesta na Hanulovej ulici.

Okrem parkovacích miest na Hanulovej by mohlo pribudnúť ďalších 60 nových miest na Trhovej ulici. Súkromný investor tam totiž plánuje vybudovať jednopodlažný parkovací dom.

Dúbravka bude pokračovať aj v rekonštrukciách detských ihrísk a školských dvorov. „Plánovaná je obnova detského ihriska na Nejedlého a taktiež pokračovanie v rekonštrukcii areálu Parku Pekníkova,“ uzavrela Marcinatová.

Opravy a rekonštrukcie v Dúbravke
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM