Rôzne Správy Samospráva

V Dúbravke by mohlo pribudnúť takmer 60 nových parkovacích miest

Problém s parkovaním v Dúbravke by mohol čiastočne zlepšiť projekt parkovacieho domu na Trhovej ulici. Investor ho plánuje vybudovať budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke by mohlo pribudnúť takmer 60 nových parkovacích miest
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

V zastavanej časti bratislavskej mestskej časti Dúbravka na Trhovej ulici by mohlo pribudnúť takmer 60 nových parkovacích miest. Zvýšenie parkovacích kapacít na mieste súčasného verejného parkovisko navrhuje súkromný investor s projektom jednopodlažného parkovacieho domu, ktorý predstaví obyvateľom Dúbravky v stredu (8. 11.) na verejnej prezentácii.

„Oproti jestvujúcim 94 parkovacím miestam sa v projekte ráta s možným rozšírením až na 151 miest,“ uviedol zástupca investora František Slezák, ktorý zároveň dodáva, že ide o prvotnú štúdiu a definitívna podoba projektu má vzísť z komunikácie s obyvateľmi dotknutej lokality i samosprávou.

Stavba parkovacieho domu s jedným podlažím má podľa jeho slov využiť sklon súčasného parkoviska i okolitý terén. „V kontakte s komunikáciou je na plnú výšku podlažia vstup do stavby, zvyšok objektu sa "schováva“ do terénu," vysvetlil.

Parkovanie aj na streche

Parkovisko pre verejnosť má byť zachované po stranách a na streche objektu, pričom podľa štúdie by sa mal počet miest zvýšiť z 94 na 101 miest. Vo vnútri objektu budú samostatné garáže i garážové státia. Budú určené na predaj aj na prenájom. Okrem miest pre autá majú v interiéri vzniknúť aj menšie sklady, ráta sa i s elektrona­bíjacími stanicami.

Investor odhaduje, že výstavba parkovacieho dobu by mala trvať necelý polrok, predbežne je v štúdii navrhovaná na máj až september 2018.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM