Rôzne

V opustenom komplexe v Dúbravke vznikne zariadenie pre seniorov i Alzheimer centrum

Projekt počíta s kapacitou 147 lôžok. Vybuduje ho spoločnosť Griffin s. r. o. v nevyužívanom komplexe bývalého hotela Alfonz na konci Dúbravky.

Ilustračný obrázok k článku V opustenom komplexe v Dúbravke vznikne zariadenie pre seniorov i Alzheimer centrum
10
Galéria
Zdroj: Griffin

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka pribudne nové zariadenie sociálnych služieb. Vznikne v opustenom komplexe v lokalite Dúbravská Hlavica, ktorý bol naposledy využívaný ako hotel Alfonz či rekreačno-vzdelávacie centrum Sales – Don Bosco Saleziáni. Od roku 2008 je však areál zatvorený a chátra.

Miliónová investícia

Zariadenie sociálnych služieb vybuduje spoločnosť Griffin s. r. o., ktorej patria spomínané pozemky už od roku 2015. Spoločnosť prijala začiatkom decembra investíciu vo výške niekoľkých miliónov eur od fondov alternatívneho financovania spoluspravovaných Credit Value Investments (CVI), vďaka ktorej sa môže tento projekt konečne zrealizovať.

„Je nám potešením podporiť spoločnosť Griffin pri budovaní a prevádzkovaní komplexného zariadenia starostlivosti o seniorov a pacientov s Alzheimerovou chorobou. Sme presvedčení, že projekt dokáže v maximálnej miere uspokojiť potreby svojich klientov,“ povedal Radoslav Tausinger, výkonný riaditeľ CVI, zodpovedný za Českú republiku a Slovensko.

Čo všetko vznikne

Projekt, ktorý zastrešuje nezisková organizácia Dúbravská oáza pokoja a oddychu, počíta s kapacitou 147 lôžok a popri penzióne pre seniorov vytvorí špecializované zariadenie pre klientelu s diagnózou Alzheimerovej choroby, domov sociálnych služieb, agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti, regeneračno-rehabilitačné centrum či denný stacionár.

„Veríme, že s pomocou CVI sa nám podarí zrealizovať unikátny ucelený projekt zariadenia, ktorý berie do úvahy často opomínaný sprievodný jav postupujúceho veku seniorov, ktorým sú zdravotné komplikácie často vyžadujúce 24-hodinovú odbornú starostlivosť, a to najmä pri diagnóze Alzheimerovej choroby,“ vyjadril sa Peter Grom, konateľ spoločnosti Griffin.

Areál má vzniknúť úplnou rekonštrukciou ubytovacích blokov a spoločenskej časti nevyužívaného komplexu budov rozprestierajúceho sa na ploche 21 401 štvorcových metrov. Ten bol už v minulosti zasadený do tichej lokality lesov Devínskej Kobyly, ktoré samy osebe pôsobia terapeuticky, čo je v prípade služieb vyžadujúcich pokojné prostredie nadmieru vítané.

Vizualizácie komplexu pre seniorov v Dúbravke
10
Galéria
Zdroj: Griffin
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM