KAW Správy Samospráva

VŠETKO dôležité k TESTOVANIU: Zoznam odberných miest v celej Bratislave

Vzhľadom na množstvo obyvateľov bez trvalého pobytu v hlavnom meste je veľmi ťažké odhadnúť, koľko ľudí sa testovania zúčastní. Dôležité bude preto online sledovať pokyny z odberových miest.

Ilustračný obrázok k článku VŠETKO dôležité k TESTOVANIU: Zoznam odberných miest v celej Bratislave
25
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Hviezdoslavovo námestie, dostihová dráha, nábrežie, trhovisko či futbalový štadión sa v Bratislave cez víkend zmenia na odberné miesta na celoplošné testovanie ľudí na ochorenie COVID-19. Testovať sa bude i na parkoviskách, v kultúrnych domoch, školách, úradoch, v autobusoch. Na viacerých miestach bude v hlavnom meste možný odber aj z auta formou „drive-through“.

Prvé kolo celoplošného testovania sa uskutoční cez víkend (31.10. až 1.11.) od 07:00 do 21:30 hod.

Testovanie v PETRŽALKE:

Testovanie podľa abecedy niektoré mestské časti odporúčajú, iné tento systém nevyužijú. Každá mestská časť to uvádza na svojom webe.

Testovanie v RUŽINOVE:

Online informácie a webkamery

Vzhľadom na množstvo obyvateľov bez trvalého pobytu na území mesta je v Bratislave veľmi ťažké odhadnúť, koľko obyvateľov sa testovania zúčastní. Nesmierne dôležité bude preto online sledovať pokyny z odberových miest. Niektoré mestské časti, napríklad Dúbravka či Vajnory, využijú aj možnosť sledovať vyťaženie odberných miest online cez webkamery.

Testovanie vo VRAKUNI:

Dôležité pokyny

Pred odberným miestom je potrebné udržiavať dvojmetrové rozostupy. Vstup na miesto odberu by mal regulovať príslušník polície.

  1. Po vstupe na odberné miesto sa najskôr preukážete občianskym preukazom, deti preukazom zdravotného poistenia. Pracovník vyplní formulár potrebný na registráciu a odovzdá vám registračné číslo.
  2. Po príchode k zdravotníckemu pracovníkovi dostanete vreckovku a pôjdete sa vysmrkať i odkašľať. Po dezinfekcii rúk si odkryjete nos i ústa a zdravotník vykoná jemnou tyčinkou výter z nosohltanu.
  3. Po uskutočnení testu si nasadíte rúško a budete nasmerovaný do vyhradeného a vydezinfikovaného priestoru, kde niekoľko minút počkáte na výsledok testu.
  4. Potom vás zdravotnícky pracovník na základe identifikačného čísla zavolá a vypíše certifikát s výsledkom testu. V zatvorenej obálke budú s certifikátom zároveň informácie, čo robiť v prípade negatívneho a pozitívneho výsledku.

Testovanie vo DÚBRAVKE:

Testovanie v STAROM MESTE:

Testovanie v KARLOVEJ VSI:

Zoznam ďalších odberových miest

Podrobný ZOZNAM odberových miest v ďalších MESTSKÝCH ČASTIACH nájdete TU.

PREHĽADNÚ MAPU odberných miest si môžete pozrieť TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM