Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Bratislavčania majú za sebou ťažký týždeň

Sobotňajšia búrka spôsobila komplikácie v doprave, labutia rodinka musela opustiť Štrkovec a rekonštrukcia karloveskej radiály sa pretiahne.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Bratislavčania majú za sebou ťažký týždeň
12
Galéria

Výdatný dážď komplikoval dopravu

Bratislavou sa v sobotu prehnala intenzívna búrka. Počasie komplikovalo dopravu v meste aj jeho okolí. Podjazdy na Bajkalskej, Ružinovskej aj Vajnorskej ulici boli zatopené, MHD bola odklonená.

Viac sa dočítate TU:

Opravy električkových tratí pokračujú

Električkovú trať na Detvianskej a Púchovskej ulici v Rači plánujú rekonštruovať. Trať už totiž vykazuje pomerne značný stupeň opotrebenia koľajníc. Električková trať sa má rekonštruovať v úseku od zastávky na Čachtickej po začiatok zastávky (smer obratisko) pri Rustaveliho ulici.

Viac sa dočítate TU:

Komplikácie pri obnove karloveskej radiály

Pri rekonštrukcii Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály došlo k zdržaniu niektorých plánovaných prác. Stalo sa tak po odkopaní koľajového spodku z dôvodu existencie nových inžinierskych sietí v trati, ktorých správcovia nie sú známi. Hlavné mesto momentálne vyhodnocuje, aký dosah to bude mať na plánované termíny výstavby.

Viac sa dočítate TU:

Smutná správa zo Štrkoveckého jazera

Príbeh Tatka Labutiaka sledujú na stránke Štrkovecké jazero nielen Bratislavčania, ale aj ostatní Slováci doma aj v zahraničí. Tatko Labutiak prišiel o svoju partnerku krátko po vyliahnutí mladých labutí, neskôr aj o jedno z mláďat.

Zvyšné dve labutienky pekne papali a rástli ako z vody. Takúto ranu však čakal len málokto. Rodinka Tatka Labutiaka začiatkom tohto týždňa prišla o ďalšieho člena, labuťku menom Luna.

Viac sa dočítate TU:

Aké pivo vám načapujú v Spilke?

Hoci je stavba objektov projektu Stein 2 už takmer dokončená a bývalá kvasiareň zrekonštruovaná, doteraz sa nevedelo, aké pivo potečie z píp reštaurácie, ktorá v Spilke zaujme svoje miesto.

Viac sa dočítate TU:

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM