ESL Správy Samospráva

Zvrat na zastupiteľstve: Nové Mesto vyriešilo dlhoročný problém

Miestne komunikácie v Novom Meste sa budú opravovať systematicky a jednotne.

Ilustračný obrázok k článku Zvrat na zastupiteľstve: Nové Mesto vyriešilo dlhoročný problém
Zdroj: TASR/Dano Veselský

V niektorých lokalitách Nového Mesta vyzerajú cesty naozaj ako tankodromy. Tamojší poslanec Pavol Troiak (SPOLU) chcel preto zistiť, podľa akého kľúča mestská časť cesty a chodníky opravuje a dozvedel sa, že podľa žiadneho.

Krik?

„Napísali mi, že komunikácie sa opravujú podľa potreby a havarijnosti stavu. V Novom Meste to teda vyzerá tak, že kto viac kričí, alebo má dobré vzťahy so starostom, tomu cestu alebo chodník pri dome opravia,“ povedal pred pár dňami pre Bratislava24 Pavol Troiak.

Miestna úrad tieto jeho slová vyvracal aj argumentom o tom, že nemôže nič plánovať, lebo nemá plán prác „sieťarských“ firiem (plyn, vodári, optické siete).

"Snažíme sa preto vopred zistiť, aké najrôznejšie rozkopávky budú a tomu prispôsobiť harmonogram našich prác. Je nezmysel opravovať cesty chodníky, ktoré sa následne budú rozkopávať. Keďže neexistuje koordinácia týchto firiem a nenahlasujú to dostatočne vopred, snažíme sa riešiť tieto veci operatívne,“ napísal hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Záväzný plán

Teraz je ale všetko inak a miestne zastupiteľstvo napokon schválilo to, po čom Pavol Troiak tak volal – záväzný plán, ktorý bude určovať, akým spôsobom sa budú opravovať cestné komunikácie v našej správe a priľahlé chodníky.

„Týmto uznesením dostala naša mestská časť veľkú nádej, že sa cesty a chodníky budú opravovať systematicky, v jednotnom dizajne a v súlade s technickými listami Magistrátu hlavného mesta. Je šokujúce, že záväzný plán opráv doteraz v našej časti nikdy nebol! Okrem toho získame prehľadný dokument o technickom stave miestnych komunikácií, prebehne teda pasportizácia komunikácií,“ myslí si poslanec.

Dodáva, že obyvatelia mestskej časti Nové Mesto môžu výhľadovo konečne očakávať zjednotenie ciest a chodníkov, celkového výzoru mestskej časti.

„Rovnako sa môžu spoľahnúť, že pri opravách sa bude odteraz vychádzať z jasného manuálu, čím sa v konečnom dôsledku spríjemní ich život v našej mestskej časti,“ uzatvára Pavol Troiak.

foto je ilustračné

Naša MČ bude mať konečne záväzný plán na opravu ciest a chodníkov👍 Na dnešnom zastupiteľstve sme schválili záväzný...

Posted by Pavol Troiak - Nové Mesto on Wednesday, December 16, 2020

Život v Novom Meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM