KAW Rôzne

Petržalský zberný dvor je dočasne zatvorený. Kam odniesť odpad a nepotrebné veci?

Na jar, keď najviac ľudí prerába byty a triedi nepotrebné veci, petržalský zberný dvor na Čapajevovej ulici dočasne zatvorili.

Ilustračný obrázok k článku Petržalský zberný dvor je dočasne zatvorený. Kam odniesť odpad a nepotrebné veci?
9
Galéria

Bohužiaľ, vyšlo to tak – na jar, keď najviac ľudí prerába byty a triedi nepotrebné veci, petržalský zberný dvor na Čapajevovej ulici zatvorili. Odpad neberie od 26. apríla. Dokedy bude jeho prevádzka pozastavená, nie je známe.

Zatvorený do odvolania

„Zber odpadov nebude možný z mimoriadnych technických dôvodov. Príčinou pozastavenia sú technické problémy zo strany odberateľa odpadov,“ informuje Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka na svojej webovej stránke.

Prevádzka Zberného dvora Petržalka bude zatvorená až do odvolania.

Kam s odpadom?

Petržalčania zatiaľ môžu využívať najväčší zberný dvor v Bratislave, ktorý sa nachádza na Starej Ivánskej ceste 2. Rátajte však s tým, že cez víkend si tam postojíte dlhšie, kým sa dostanete na rad. Zberný dvor je otvorený do pondelka do soboty od 8:00 do 18:00 hod. V nedeľu a počas sviatkov je zatvorené.

Zberný dvor na Starej Ivánskej ceste prevádzkuje spoločnosť OLO. Ročne ho navštívi okolo 40-tisíc návštevníkov. Tí v ňom počas dvanástich mesiacov odovzdajú viac ako 15-tisíc ton odpadu. Na tomto zbernom dvore je možné uložiť najviac druhov odpadov v hlavnom meste. Všetky odpady pravidelne odvážajú na ďalšie zhodnotenie.

Bezplatne v zbernom dvore môžete odovzdať:

  • objemný odpad bez obmedzenia
  • drobný stavebný odpad v množstve do 1 m3/byt, resp. RD a rok
  • biologicky rozložiteľný odpad z údržby zelene bez obmedzenia množstva
  • elektroodpad z domácností – chladničky, televízory, rádiá, počítače, monitory, pračky, sporáky, bez obmedzenia – môžu priniesť aj podnikatelia
  • batérie a akumulátory, žiarovky a žiarivky bez obmedzenia
  • papier, lepenku, nápojové obaly a plasty bez obmedzenia
  • sklo bez obmedzenia množstva. V prípade okien a dverí s presklením je potrebné tieto mechanicky vyskliť pred uložením do príslušnej nádoby a rámy uložiť do objemného odpadu
  • kovový odpad bez obmedzenia
  • drevený odpad bez obmedzenia
  • odpady z domácej chémie (prinesené výhradne v pôvodných obaloch) – bez obmedzenia množstva (farby, rozpúšťadlá, pracie prášky, lepidlá)

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM