Samospráva

S kartou výhod môžu obyvatelia Záhorskej Bystrice využívať zberný dvor zadarmo

Od marca tohto roku umožňuje karta výhod obyvateľom prihláseným k trvalému pobytu využívať bezplatne služby zberného dvora pri odovzdávaní odpadu.

Ilustračný obrázok k článku S kartou výhod môžu obyvatelia Záhorskej Bystrice využívať zberný dvor zadarmo
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica začala vydávať karty výhod pre tých Bystričanov, ktorí sú prihlásení k trvalému pobytu. Zámerom obce je cez ponuku zvýhodnených služieb pre jej obyvateľov motivovať doposiaľ neprihlásených k zaevidovaniu trvalého pobytu. Získaním karty budú môcť Bystričania využívať výhody aj v oblasti služieb, kultúry, či parkovania.

Zberný dvor bezplatne

Na území obce sa v posledných rokoch realizovala, a aj aktuálne prebieha, výstavba niekoľkých investičných projektov, čím sa počet obyvateľov Záhorskej Bystrice podstatne zvýšil. Nie všetci sa však prihlasujú na trvalý pobyt. „Mestská časť tým prichádza o financie z podielových daní. Takíto obyvatelia využívajú služby obce, sú zaťažené cesty, generuje sa viac odpadov, ale financie za nich obec nedostáva. Verím, že karta výhod ich bude motivovať k prihláseniu a Bystrica získa od štátu ďalšie príjmy z podielových daní, ktoré využijeme na jej rozvoj,“ informoval starosta mestskej časti Jozef Krúpa.

Od marca tohto roku umožňuje karta výhod obyvateľom prihláseným k trvalému pobytu využívať bezplatne služby zberného dvora pri odovzdávaní odpadu. „Odvoz a spracovanie je plne hradené z rozpočtu mestskej časti. Stačí si na miestnom úrade vyzdvihnúť kartu výhod pre obyvateľov s trvalým pobytom,“ uviedol J. Krúpa.

Zľavy na kultúru

Od marca tohto roku obec zaviedla aj nový systém kontroly preberania odpadov na zbernom dvore. Kartou výhod tak obyvatelia získajú nielen možnosť bezplatného odberu odpadu, ale karta sa použije aj na evidenciu odovzdaného odpadu. V budúcnosti mestská časť plánuje umožniť držiteľom karty uplatniť si cez ňu zľavy na kultúrne podujatia organizované mestskou časťou a plánuje ju využívať aj pri parkovaní na parkoviskách v centre obce.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM