Správy Samospráva

Záhradkári, realizujte sa! Vytvorte si pod oknami zelené oázy

Samospráva prichádza s iniciatívou, ktorá má motivovať k starostlivosti o okolie a vytváraniu lepších medziľudských vzťahov.

Ilustračný obrázok k článku Záhradkári, realizujte sa! Vytvorte si pod oknami zelené oázy
12
Galéria

Jar už klope na okná, slnko v Bratislave svieti a mnohí sú hneď lepšie naladení. Ak chceme, aby sme žili v krásnom prostredí, musíme sa oň starať. Samospráva Ružinova sa rozhodla podporiť aktívnych občanov, ktorí si chcú skrášliť okolie panelákov. A kedy inokedy je ten správny čas, ak nie teraz? Starosta Ružinova Martin Chren prišiel so zaujímavým nápadom, ako ľudí motivovať.

Pomoc od samosprávy

„Mestská časť plánuje podporovať proaktívnych obyvateľov, ktorí majú záujem revitalizovať predzáhradky a následne sa starať o tieto plochy prostredníctvom iniciatívy Ružinovské predzáhradky,“ píše Team Vallo pre Ružinov.

Samospráva podporí predzáhradky, ktoré sú na verejnom priestranstve, kde má zeleň zverenú do svojej správy. Okrem toho, že ľuďom dodá potrebný materiál, odborníci tiež pomôžu s tým, ako celú predzáhradku zrealizovať.

„Celý návrh predzáhradky bude riešený v spolupráci s odbornými zamestnancami, čím dôjde k výberu takých rastlín, ktoré sú nenáročné, odolné a vhodné do prostredia sídliska a predzáhradok,“ píše sa v návrhu mestskej časti.

Samospráva ľuďom dodá rastliny aj hnojivo, pričom sa nemusia o nič starať.

„Rastlinný materiál, ako aj iný materiál (substrát a mulčovacia kôra), mestská časť priamo dodá žiadateľovi pred dom. Žiadateľ nemusí chodiť po obchodoch a nosiť ho svojpomocne. Žiadosti budú vybavované priebežne podľa toho, ako budú doručené na miestny úrad,“ píše mestská časť.

Podpora komunity

Žiadateľom môžu byť fyzické osoby aj firmy alebo správcovia.

„Takáto podpora je vhodným nástrojom na upevnenie pozitívneho vzťahu obyvateľov k svojmu okoliu, na zvyšovanie atraktivity a vzhľadu mestskej časti, vytváranie súdržnosti a medziľudských vzťahov u zúčastnenej komunity bytového domu,“ uzatvára Team Vallo pre Ružinov.

RUŽINOVSKÉ PREDZÁHRADKY - VÝZVA OTVORENÁ 🌺🌸🌼 Mestská časť plánuje podporovať proaktívnych obyvateľov, ktorí majú záujem...

Posted by Team Vallo pre Ružinov on Sunday, February 28, 2021

ŽIvot v Ružinove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM