Správy Samospráva

V atraktívnej lokalite Bratislavy sa psíci môžu vyšantiť v novom výbehu

Výbeh je dokonca osvetlený, a tak v ňom môžu chlpáči behať a skákať aj po zotmení.

Ilustračný obrázok k článku V atraktívnej lokalite Bratislavy sa psíci môžu vyšantiť v novom výbehu
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinovskí psíci sa doteraz pri jazere Štrkovec nemali veľmi kde vybehať. V okolí vodnej plochy je totiž púšťanie chlpáčov „na voľno“ prísne zakázané, najmä kvôli ochrane vodného vtáctva.

Miesto na psie hry

Psičkári preto určite s nadšením privítajú nový výbeh, ktorý v týchto dňoch vznikol pred bývalou reštauráciou Labuť pri ZŠ Drieňová. Na ploche, ktorá sa doteraz veľmi nevyužívala, sa už môžu psíci bezstarostne naháňať. Výbeh má všetko, čo treba, vrátane dvojitej bránky a osvetlenia.

„Majiteľ Labute, keď zbadal náš výbeh, zadarmo prirobil na budovu aj osvetlenie, ktoré sa zapína v tme – a vybehať psíka teda bez obáv môžete ísť aj večer. Dokonca nám sľúbil, že tam na jar pripojí aj vodu, aby sa psíky mohli po náročnom behaní osviežiť. Ďakujeme! My zasa, keď pôda rozmrzne, prirobíme aj nejakú lavičku a podobné veci,“ sľubuje starosta Ružinova Martin Chren.

Vylepšia ďalšie výbehy

S príchodom lepšieho počasia si v Ružinove posvietia aj na dva už existujúce psie výbehy. Vo Wetzlerovom parku spevnia pôdu a vysadia novú trávu. V Prievoze zas vyberú zo zeme zvyšky stavebnej sute, ktorá tam zostala a výbeh vyčistia.

Starosta Ružinova plánuje, že výbehov pre psíkov v mestskej časti bude ešte viac. „Výbehy nie sú nijak zložité ani drahé. Najťažšie je nájsť vhodný pozemok, ktorý by patril nám alebo mestu a nevadil by susedom. Ak o nejakom vhodnom viete, dajte nám vedieť a my radi pridáme ďalšie oplotené výbehy, hoci aj vo vašom okolí,“ vyzýva Ružinovčanov Martin Chren.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM