Eva Sládková Správy Samospráva

Čo bude s neslávne známou ružinovskou Hirošimou? Zmeny tento rok nečakajte

Skelet bývalého obchodného domu hyzdí Ružinov už 13 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s neslávne známou ružinovskou Hirošimou? Zmeny tento rok nečakajte
14
Galéria
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Za socializmu to bol pomerne obľúbený obchodný dom, no majiteľ, ktorý ho po revolúcii kúpil, mal finančné problémy a jeho predstavy o prestavbe sa nenaplnili. Obchodný dom zatvoril a odvtedy chátra. Pred rokom sme vás však informovali, že svitá na lepšie časy. Samospráva vyhlásila súťaž na ideový a koncepčný návrh riešenia tejto lokality.

Novinky

Rok však bolo okolo témy ticho a našich čitateľov zaujíma, čo sa v tejto veci deje.

„Dobrý deň, prosím, máte nejaké nové info ohľadom ružinovskej Hirošimi? Posledné som našiel spred roka, odvtedy žiadne a so stavbou/skeletom sa taktiež nič nedeje,“ napísal do redakcie Bratislava24 Peter. Tak sme teda začali pátrať. Najskôr sme oslovili mestskú časť.

„Je to skôr otázka priamo na investora, spoločnosť MiddleCap, ale podľa našich informácií pracujú s architektonickým štúdiom na finálnej podobe projektu a taktiež na získaní potrebných povolení,“ uviedla pre Bratislava24 riaditeľka komunikačného oddelenia Ružinova Tatiana Tóthová.

Náročné

Jej slová nám potvrdil aj investor. Pripomenul, že v prvej polovici roka 2020 bol poslancom miestnej samosprávy v Ružinove, Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava a pánovi primátorovi Matúšovi Vallovi aj verejnosti predstavený víťazný návrh architektonického ateliéru Jakub Cigler Architekti a ich predstava novej podoby projektu. Povoľovací proces je však veľmi náročný a aj keď to zdanlivo vyzerá, že sa nič nedeje, nie je to tak.

„Koncom minulého roka sme podali investičný zámer a momentálne prebieha jeho posudzovanie. Pripravujeme aj podklady pre ďalšie kroky, ktoré budú potrebné na to, aby sme vedeli náš projekt na mieste bývalého obchodného domu realizovať,“ uviedla Daniela Vunhu, marketingová riaditeľka spoločnosti MiddleCap.

Ako dodala, spoločnosť sa snaží o aktívnu komunikáciu nielen so zástupcami samosprávy, ale aj s bezprostrednými susedmi a obyvateľmi tejto časti Ružinova. Tento rok sa však s najväčšou pravdepodobnosťou stavať nezačne.

„Po kladnom stanovisku všetkých zúčastnených strán a povolení na novú podobu projektu bývalého obchodného domu, odhadujeme začiatok prác v októbri 2022,“ uzavrela Daniela Vunhu.

Ružinovská Hirošima

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM