KAW Správy Samospráva

Skvelá správa nielen pre Ružinovčanov: Obľúbené miesto prechádzok bude krajšie

V okolí jazera pribudne mobiliár aj komunikácie, ktoré dnes chýbajú a vedia pomôcť k tomu, aby sa tento príjemný priestor lepšie využíval.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa nielen pre Ružinovčanov: Obľúbené miesto prechádzok bude krajšie
3
Galéria

V rámci obnovy verejných priestorov Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) a hlavné mesto vybrali spolu so starostami a starostkami mestských častí verejné priestory, ktoré prejdú obnovou. Medzi projektami, ktoré sa rozbehnú vo viacerých mestských častiach, je aj ružinovské jazero Rohlík.

Skvelé miesto pre všetkých

„Najčastejšie sú medzi projektami vybraté priestory, kadiaľ denne prechádza množstvo ľudí. Ide o často využívané miesta, kde je potrebné obnoviť chodníky a pri väčšine projektov sa bude taktiež investovať do zelene,“ informoval Bratislava24 MIB.

Aktuálne prebieha participatívny proces, počas ktorého sa zbierajú názory a informácie pre zadanie na obnovu veľmi obľúbenej lokality v Ružinove – okolia jazera Rohlík.

Ľudia tento priestor využívajú na prechádzky, rôzne aktivity s deťmi, relax, či rybárčenie a „venčenie“ psov. Revitalizácia bude všetky tieto funkcie zachovávať. V okolí Rohlíka pribudne mobiliár aj komunikácie, ktoré dnes chýbajú a vedia pomôcť lepšiemu užívaniu územia a zvýšia tiež bezpečnosť.

„Úpravy budú zachovávať prírodný charakter s biodiverzitou, tvorenou hniezdiacimi vtákmi, obojživelníkmi či hmyzom, možnosti pre rybárov a zlepšia priestor dostupný na prechádzku pre pacientov nemocnice, psičkárov či mamičky s deťmi,“ uvádza ďalej MIB.

Aký Rohlík by ste chceli?

Pripravený je aj dotazník, ktorý bude do veľkej miery formovať tento projekt. Ak patríte k ľuďom, ktorí poznajú a pravidelne využívajú okolia jazera, zapojte sa a vyplňte ho do 7. marca. Dotazník nájdete TU.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM