KAW Rôzne Správy

VIDEO: Pozrite, ako sa tešia chlpáči v bratislavskej ZOO. Doniesli im špecialitu

Použité vianočné stromčeky, na ktorých boli ozdoby, drôtiky či nitky, sú pre zvieratá nebezpečné. Preto ich do ZOO nenoste.

Zdroj: TASR/Dano Veselský

Zvieratá v bratislavskej ZOO majú dôvod na radosť. Doviezli im pochúťky a hračky v podobe vianočných stromčekov. Nejde však o stromčeky, ktorých sa zbavujú ľudia po sviatkoch.

Stromčeky, ktoré sa nepredali

„V spolupráci s našim zriaďovateľom, Magistrátom hl. mesta, sme spestrili tento týždeň viacerým zvieratám nevyužitými vianočnými stromčekmi. Išlo o zabalené a neozdobené stromčeky, ktoré nepredstavovali pre zvieratá nebezpečenstvo vo forme zabudnutých ozdôb či háčikov,“ informovala ZOO Bratislava na sociálnej sieti.

Hravé zvery

So stromčekmi sa skvelo zabavil rys, hyeny aj medveď Felix. Atrakciou sa stali aj pre ďalších chlpáčov. „Aj pre vlky, zubry či jelene je čokoľvek nové, čo nezapadá do bežnej rutiny a pôsobí ako stimulácia zmyslov a prirodzenej zvedavosti, vítanou aktivitou. Hovoríme tomu enrichment, teda obohatenie života zvierat v ľudskej opatere,“ vysvetľuje ZOO.

Okrem toho, že zubry a jelene si na stromčekoch aj pochutnali, fungovali ihličnany ako výrazné pachové lákadlo a príležitosť na hru.

Keďže odzdobené vianočné stromčeky sú pre zvieratá nebezpečné, ZOO ich od ľudí neprijíma. Nenoste ich teda do Mlynskej doliny zbytočne.

Vianočné stromčeky v ZOO Bratislava
8
Galéria
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Zvieratá a príroda v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM