KAW Správy Samospráva

V ktorej mestskej časti pribudli nakazení koronavírusom? Ukáže vám to tento portál

Mestský portál otvorených dát poskytuje verejnosti množstvo údajov. Teraz pribudol ďalší.

Ilustračný obrázok k článku V ktorej mestskej časti pribudli nakazení koronavírusom? Ukáže vám to tento portál
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto spustilo portál otvorených dát opendata.bratis­lava.sk v septembri minulého roka. Údaje na stránke pochádzajú z magistrátu, mestských organizácií, ale aj zo stránok Štatistického úradu SR, Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, Ministerstva vnútra SR či iných orgánov verejnej moci.

Podrobnosti o meste aj ľuďoch

Ide napríklad o demografické údaje o obyvateľoch mesta a jednotlivých mestských častí. Ak stránku navštívite, môžete sa okrem iného dozvedieť, aký je priemerný vek, dlhodobá pôrodnosť či rozvodovosť vo vašej mestskej časti, v akých oblastiach Bratislavčania pracujú, ale napríklad aj koľko občianskych preukazov sa im podarilo zničiť alebo stratiť.

Koľko ľudí sa nakazilo?

Aktuálne k širokej palete dát pribudli aj údaje o pozitívne testovaných na COVID-19 v Bratislave. Na portáli denne aktualizujú počet nakazených koronavírusom v jednotlivých mestských častiach Bratislavy.

„Upozorňujem, že dáta nie sú upravované a zverejňujeme ich ako ich zverejňuje úrad verejného zdravotníctva (max opravíme preklepy v oficiálnych názvoch mestských častí a pod),“ vysvetlil Pavol Škápik, ktorý vedie na Magistráte hlavného mesta SR Bratislavy tím dátových analytikov.

Dlhé rady pred obchodmi v čase šírenia koronavírusu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM