Rôzne Správy

Koronavírus môže ovplyvniť výstavbu: Čo bude s projektami Zwirn, NUPPU a Rozeta?

Situáciu developer neustále monitoruje. Pokiaľ nedôjde k sprísneniu opatrení zo strany vlády, budú na stavbách pokračovať v nastavených opatreniach.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus môže ovplyvniť výstavbu: Čo bude s projektami Zwirn, NUPPU a Rozeta?
7
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia

Developer YIT Slovakia pokračuje za sprísnených opatrení vo výstavbe svojich projektov v Bratislave. Potvrdil to investor s tým, že na stavbách prijal bezpečnostné i hygienické opatrenia a zamestnanci z centrály pracujú z domu.

Projekty rastú podľa plánu

„V súčasnosti výstavba na všetkých projektoch pokračuje v rámci aktuálnych možností bez obmedzení. Rozpracované projekty Zwirn, NUPPU a Rozeta v Ružinove tak postupujú podľa plánov,“ uviedol developer. Napreduje aj rekonštrukcia Národnej kultúrnej pamiatky Pradiareň, ktorá má prvých nájomcov privítať už na jeseň tohto roka.

Tento režim chce zachovať, pokiaľ to situácia a nariadenia vlády umožnia, aby sa budúci majitelia bytov mohli nasťahovať podľa plánovaných termínov.

„Na našich projektoch pracuje veľa živnostníkov, pre ktorých by zastavenie prác mohlo mať ťažké ekonomické následky. Preto sa snažíme, aby v prípade dobrého zdravia a za dodržania sprísnených bezpečnostných a hygienických opatrení mohli vo svojej práci pokračovať, kým to nariadenia príslušných orgánov umožňujú,“ vysvetľuje rozhodnutie generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko.

Situáciu podľa jeho slov neustále monitorujú, avšak pokiaľ nedôjde k sprísneniu opatrení zo strany vlády, budú na stavbách pokračovať v nastavených opatreniach.

ZWIRN - Košická
2
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM