KAW Správy Samospráva

Už ŽIADNA výstavba! Z lesoparku zmiznú ďalšie RUINY budov muničných skladov

Po skončení prác bude územie preklasifikované na lesné pozemky, čo definitívne ukončí akékoľvek snahy o prípadnú výstavbu v budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Už ŽIADNA výstavba! Z lesoparku zmiznú ďalšie RUINY budov muničných skladov
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Hlboko v lesoparku, vnútri budúcej prírodnej rezervácie Vydrica, sa nachádza rozsiahly areál bývalých muničných skladov. Organizácia Mestské lesy Bratislava sa ruiny budov, ktoré špatia les, rozhodli odstrániť.

Zbúrajú 5 budov

„Pred rokmi hrozilo, že sa areál dostane do rúk súkromnej spoločnosti, s reálnym rizikom neželanej výstavby a pohybu áut. To sa podarilo na poslednú chvíľu odvrátiť a areál postupne doputoval od Bratislavského samosprávneho kraja, cez hlavné mesto až do správy Mestských lesov Bratislava (MLB),“ informujú na sociálnej sieti MLB.

Mestské lesy sa rozhodli zbúrať všetkých 5 budov muničných skladov. „Odstráni sa pletivo a ostnatý drôt, areál sa vyčistí od odpadu,“ opisujú práce MLB.

Práce budú prebiehať v priebehu decembra, preto môže byť v danej lokalite rušnejšie než inokedy.

„Následne bude územie preklasifikované na lesné pozemky, čo definitívne ukončí akékoľvek snahy o prípadnú výstavbu v budúcnosti. Na pozemkoch už rastie plnohodnotný les a po dokončení prác bude voľne prístupný návštevníkom,“ sľubujú MLB.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM