KAW Správy Samospráva

FOTO: Vianočná ELEKTRIČKA bude opäť križovať Bratislavu. Zaznejú v nej detské hlásky

Nádherne ozdobená električka sa tento rok nesie v duchu „detských Vianoc“. Radosť drobcom spraví aj zimný Sánkobus.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vianočná ELEKTRIČKA bude opäť križovať Bratislavu. Zaznejú v nej detské hlásky
7
Galéria
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava

Najkrajšie sviatky roka opäť v uliciach Bratislavy obohatí vianočná električka. Vyzdobené vozidlo je lákadlo pre deti i dospelákov, ktorí si chcú vychutnať vianočnú atmosféru. Dopravný podnik Bratislava (DPB) myslel tento rok i na najmenších sánkarov, a preto vypraví zimný Sánkobus. Bratislava24 o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

Detské hlásky

Už po jedenástykrát bude ulicami hlavného mesta premávať vianočne ozdobená električka, ktorá sa tento rok nesie v duchu „detských Vianoc“. Z vonkajšej strany je preto okrem tradičných svetelných reťazí dekorovaná aj ilustráciami detských ozdôb a interiér dopĺňajú ručne vyrobené ozdoby od žiakov zo Spojenej školy na Mokrohájskej ul. 3.

Výnimočnosťou sú tento rok detské hlásenia zastávok.

Tie nahrali školáci a predškoláci, ku ktorým sa pridala sedemročná Karolínka a televízny moderátor Viktor Vincze. „Práve Karolínka – alebo Loli, ako si sama hovorí, adresovala dopravnému podniku niekoľko listov, v ktorých žiadala, aby zastávky v meste hlásil práve jej obľúbený hlas. DPB sa preto spojil s jej mamou a splnil detskej aktivistke želanie,“ informoval Bratislava24 Martin Chlebovec.

Každú zastávku ohlási Viktor Vincze, pričom samotný názov dopovie vždy jedno z detí. Karolínka napríklad ohlási zastávku „Jesenského“ a zastávku „Hlavná stanica“.

Vianočná linka č. 1

Podobne ako minulý rok bude i tentoraz vianočná električka súčasťou riadnej premávky a cestujúcich odvezie na trase linky 1 – z Hlavnej stanice po Námestie Ľudovíta Štúra. Preto je potrebné si zakúpiť lístok tak, ako na každú inú jazdu mestskou hromadnou dopravou v Bratislave.

Vianočnou električkou sa môžete odviezť od soboty 4. decembra a v premávke bude do konca roka 2021.

Zimný Sánkobus

Tohtoročná novinka – zimný Sánkobus vznikol inšpiráciou skibusmi, ktoré v lyžiarskych strediskách pomáhajú odbremeniť preplnené parkoviská. Podobne aj dopravný podnik chce posilneným spojom linky 144 znížiť počet áut na v lesoparku bezkonkurenčne najobľúbenejšom Kamzíku. Túto sezónu sa už môžu sánkari vyblázniť na kopci až do večerných hodín.

„Tisíce detí aj dospelých sem zavítajú so sánkami, bobami, alebo len tak na čaj či varené víno. Som veľmi rád, že sa nám v spolupráci s mestom Bratislava podarilo obnoviť desiatky rokov nefunkčné osvetlenie Cvičnej lúky. Osvetlenie bude zapnuté počas dní s dostatočnou pokrývkou snehu do 21.hod. Sneh si tak užijú aj rodiny, ktoré sa na Kamzík za denného svetla nestihnú dostať“, povedal Matej Dobšovič, riaditeľ Mestských lesov v Bratislave.

Cestujúci spoznajú Sánkobus vďaka vločke v cestovnom poriadku (❆), no aj novému jedinečnému polepu, ktorý zobrazuje bratislavské dominanty v zasneženom prostredí. DPB ho bude vypravovať počas voľných dní a v prípade priaznivých snehových podmienok aj cez pracovné dni a voľné dni dlhšie, teda až do 19:30 hod..

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vianočná električka a Sánkobus 2021
7
Galéria
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM