KAW Rôzne Správy

Podivní ľudia vykonávajú všetky telesné POTREBY pod oknami domov. Miestni sú bezmocní +VIDEO

Platany na Trnavskom mýte sú parádne, podchod tiež. Len pár krokov od vynovených priestorov sa však nachádza hotová Sodoma Gomora. Špina a smrad je bežnou kulisou Filiálky.

Ilustračný obrázok k článku Podivní ľudia vykonávajú všetky telesné POTREBY pod oknami domov. Miestni sú bezmocní +VIDEO
Zdroj: facebook.com/La Jana Dekankova

Trnavské mýto sa v mnohom zmenilo k lepšiemu. Zrekonštruoval sa podchod, pribudli nádherné platany a s premenou Istropolisu nastane ďalšia (veríme, že pozitívna) zmena.

Trocha bokom a nepovšimnutá je však stále časť Trnavského mýta – Filiálka. Miestnym obyvateľom sa pod oknami hromadí neporiadok. Za moderne vymaľovaným múrom sa skrývajú použité injekčné striekačky, výkaly a nevyužité lupy zlodejov v podobe odhodených kabeliek a ruksakov s dokladmi.

Bezmocní obyvatelia

To však nie je všetko. Ako upozornila vo svojom videu (pod článkom) jedna z obyvateliek bytovky hneď vedľa Filiálky, podivní ľudia sem chodia v pároch vykonávať svoje základné telesné potreby.

Situácia je zúfalá už niekoľko rokov, pričom obyvatelia s problémom nevedia pohnúť.

Pozemok Filiálky s chátrajúcou stanicou totiž patrí Železniciam Slovenskej republiky. Ako hovorí autorka videa, „občas prídu Železnice pokosiť, no odpad nevyzbierajú, lebo ho narobili obyvatelia mestskej časti (MČ) Nové Mesto.“ Samospráva Nového Mesta zas miestnym nepomôže, pretože pozemok patrí železniciam a oni „nemôžu upratovať na cudzom pozemku, ktorý MČ nepatrí.“

Nájdu riešenie?

Svoj komentár pod zarážajúce video pridal aj miestny poslanec Pavol Troiak, ktorý problém a situáciu miestnych dobré pozná. „Na minulom miestnom zastupiteľstve som predložil uznesenie, ktorým som zaviazal starostu Nového Mesta, aby do konca roka zorganizoval pracovné stretnutie, za účasti ŽSR, Ministerstva dopravy a výstavby, Magistrátu hlavného mesta SR BA a Policajného zboru SR, aby sme spoločne našli riešenie, ako ďalej s daným územím. Téme sa venujem už dlhú dobu a súhlasím, že toto územie je nebezpečné a nepatrí do 21 storočia. Verím, že moje uznesenie a pracovné stretnutie prinesie pozitívne správy,“ uviedol Troiak.

Situácia je zamotaná a spletitá. Určite z nej však existuje cesta von – k spokojnosti miestnych obyvateľov, ktorí majú nárok na dôstojný výhľad z okna.

Redakcia Bratislava24 oslovila Železnice Slovenskej republiky aj Nové Mesto s otázkou, čo sa dá urobiť a ako sa dohodnúť navzájom, aby zmizla spomínaná nočná mora obyvateľov. Odpoveď doplníme do článku.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: facebook.com/La Jana Dekankova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM