Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Výstavba D4, farmári na traktoroch aj kúpanie v Kuchajde

Uplynulý týždeň žila Bratislava výstavbou nultého obchvatu aj farmármi, ktorí sem za seba prišli bojovať na vlastných traktoroch.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Výstavba D4, farmári na traktoroch aj kúpanie v Kuchajde
6
Galéria
Zdroj: TASR

Pri výstavbe D4 v Jaroveckom ramene už umierajú aj chranéne živočíchy

Do vôd Jaroveckého ramena v Bratislave vyváža neznámy páchateľ stavebný odpad. Polícia už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Upozornil na to Inštitút pre rozvoj Bratislavského kra­ja.

„Sme šokovaní, ako niekto môže stavebným odpadom znečisťovať chránené územie. Jarovecké rameno je súčasťou chráneného územia európskeho významu Natura 2000. Po zistení sme okamžite kontaktovali políciu, ktorá začala konať,“ informoval Bratislava24.sk Miroslav Dragun, riaditeľ Inštitútu pre rozvoj Bratislavského kra­ja.

Viac sa dočítate tu:

Kúpať sa na Kuchajde nie je bezpečné

Prírodné kúpalisko Kuchajda má nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie. Preukázali to vzorky odobraté 12. júna. Prevádzkovateľ kúpaliska pritom požiadal o uvedenie priestorov do prevádzky, konanie však ešte nebolo právoplatne ukončené. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

Viac sa dočítate tu:

Farmári na traktoroch dorazili do Bratislavy

Protestujúci farmári na traktoroch, ktorí v pondelok (18. 6.) vyrazili z Michaloviec do Bratislavy a po ceste sa k ním pripojili aj farmári z ďalších miest, dorazili do hlavného mesta v utorok. Policajný sprievod ich doviedol na Tyršovo nábrežie.

Viac sa dočítate tu:

Podporte farmárov, ktorí do Bratislavy prišli bojovať za splnenie svojich požiadaviek

Farmárov, ktorí prišli do Bratislavy protestovať, čakali ráno na Tyršovom nábreží raňajky od slušných ľudí, ktorí si uvedomujú, že farmári nás potrebujú rovnako ako my potrebujeme ich.

„Farmári, najmä tí z východu, majú dlhé roky problémy s tým, že ich agresívni konkurenti oberajú o dotácie, o úrodu, o pôdu. Niektorí boli aj terčom fyzických útokov, či vyhrážania sa. Polícia a iné orgány činné v trestnom konaní nekonajú. Ministerstvo a Pôdohospodárska platobná agentúra na ich podnety často nereagovali. Z týchto a iných dôvodov sa farmári sto dní po zverejnení svojich problémov, a najmä po ich neriešení, rozhodli zorganizovať protestnú jazdu traktorov do Bratislavy za splnenie svojich požiadaviek,“ uviedla pre portál ĽudiaĽuďom.sk Bratislavčanka Zuzana Suchová.

Viac sa dočítate tu:

Úsek diaľnice D4 v katastri Jaroviec chcú postaviť na násype obohnanom betónovými múrmi

Vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler opätovne upozorňuje, že úsek diaľnice D4 v ich katastri už nechce postaviť konzorcium na pylónoch, ale na násype obohnanom betónovými múrmi o šírke viac ako 26 metrov. Vytvorí sa tak podľa neho bariéra migrácii zvierat, zmení sa tok podzemných vôd a do Jaroviec už nebude môcť viesť cyklochodník.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM