Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Nová nanukáreň, suvenírová bankovka s legendárnou fotografiou aj zmeny MHD

Uplynulý týždeň bol bohatý na zaujímavé udalosti. CNN ohodnotila Bratislavu ako jedno z najzaujímavejších pohraničných miest v Európe, pribudla nanukáreň a kvôli opravám ciest MHD zmenila trasy.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nová nanukáreň, suvenírová bankovka s legendárnou fotografiou aj zmeny MHD
11
Galéria

V Bratislave pribudla ďalšia nanukáreň so zdravými pochúťkami. Chutia malým aj veľkým!

Predajňu so zdravými nanukmi Marinela Bratislavčanom s mlsným jazýčkom predstavovať netreba. Odkedy v lete 2016 otvorili manželia Vanhuovci svoju prvú výrobňu na Blumentálskej, ľudia sa do nej len tak hrnuli. Výbornú pochúťku túžia mať na svadbe aj nevesty. Teraz sa rozhodli otvoriť ďalšiu predajňu.

Kde ju nájdete a čo ponúka, sa dozviete TU:

Podľa americkej CNN je Bratislava jedno z najzaujímavejších pohraničných miest v Európe

Prestížna televízna stanica CNN sa na svojej webovej stránke pozrela na krajinu pod Tatrami. Čo napísali o Bratislave a o Slovensku? Ktoré miesta odporúčajú Američania navštíviť?

Viac sa dozviete TU:

Bankovku s legendárnou snímkou Ladislava Bielika z augusta 1968 si kúpite už 21. augusta

Dňa 21. augusta 2018 si pripomenieme 50. výročie odporu voči okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy. Pri tejto príležitosti bude v auguste tohto roku spustený predaj ďalšej „bratislavskej“ 0 euro souvenir bankovky. Jej motívom bude fotografia Ladislava Bielika Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom.

Viac o zaujímavej suvenírovej bankovke sa dozviete TU:

Vodiči, pozor na zmeny v doprave v okolí Mlynských nív!

Pre práce na komunikáciách došlo k zmenám v organizácii dopravy, ktoré potrvajú do jesene. Rekonštrukcia Mlynských nív obmedzí od rána aj niektoré autobusové linky.

Ako sa zmení doprava v spomínanej lokalite, sa dozviete TU:

Viacero petržalských liniek MHD zmenilo trasy. Dôvodom sú opravy cesty a zastávok

Rozkopané cesty, hluk a prach. To je v súčasnosti obraz križovatky Rusovská cesta-Hálova. Pracovať na oprave cesty a rekonštrukcii zastávok Jungmanova a Hálova sa bude až do piatka 27. júla 2018. Ako uvádza bratislavský dopravný podnik, križovatka zo je zo spomínaného dôvodu prejazdná len v priamom smere Rusovskej cesty.

Autobusy číslo 83, 84, 88, 92, 99 a N95 budú jazdiť po zmenených trasách, pozrite si ich TU:

Slovenské 0 euro souvenir bankovky
14
Galéria
Zdroj: Euro Souvenir Slovensko
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM