Aktualizované Rôzne Správy

Viacero petržalských liniek MHD zmenilo trasy. Dôvodom sú opravy cesty a zastávok

Autobusy číslo 83, 84, 88, 92, 99 a N95 budú až do 27. júla jazdiť po zmenených trasách. Niektoré zastávky vynechajú.

Ilustračný obrázok k článku Viacero petržalských liniek MHD zmenilo trasy. Dôvodom sú opravy cesty a zastávok
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Rozkopané cesty, hluk a prach. To je v súčasnosti obraz križovatky Rusovská cesta-Hálova. Pracovať na oprave cesty a rekonštrukcii zastávok Jungmanova a Hálova sa bude až do piatka 27. júla 2018. Ako uvádza bratislavský dopravný podnik, križovatka zo je zo spomínaného dôvodu prejazdná len v priamom smere Rusovskej cesty.

Autobusy zmenili trasu

Rekonštrukcia križovatky a zastávok na Rusovskej ceste sa dotkla spojov číslo 83, 84, 88, 92, 99 a N95. Autobusy sú presmerované nasledovne:

Linka č. 83 a 84

smer Technopol/Ovsište: od zastávky „Dvory“ pokračuje po trase priamo Panónska cesta, výjazd na Bratskú vpravo, zjazd na Kopčiansku smerom k ŽST Petržalka a výjazd vpravo na Rusovskú cestu, kde sa od premiestnenej zastávky „Jungmannova“ napojí na svoju trasu. Na obchádzkovej trase obslúži len zastávku „Rusovská cesta“.

smer Pri kríži: od premiestnenej zastávky „Jungmannova“ pokračuje po trase priamo Rusovská cesta, Einsteinova, výjazd na Most SNP, kde sa od zastávky „Aupark“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávku „Dvory“.

Linka č. 92

smer Vozovňa Petržalka: od zastávky „Dvory“ pokračuje po trase priamo Panónska cesta, výjazd na Bratskú vpravo, zjazd na Kopčiansku smerom k ŽST Petržalka a výjazd vpravo na Rusovskú cestu, kde sa od premiestnenej zastávky „Jungmannova“ napojí na svoju trasu. Na obchádzkovej trase obslúži len zastávku „Rusovská cesta“.

smer Volkswagen: od premiestnenej zastávky „Jungmannova“ pokračuje po trase priamo Rusovská cesta, Einsteinova, výjazd smerom na Most SNP a následný zjazd na Einsteinovu smerom na Most Lafranconi, kde sa od zastávky „Einsteinova“ napojí na svoju trasu. Neobslúži zastávku „Dvory“.

Zastávka liniek 83, 84, 88, 92, 99 a N95 „Hálova“ bude obojsmerne zrušená a zastávka „Jungmannova“ bude obojsmerne premiestnená približne 60 metrov bližšie k zastávke „Hálova“.

Neprejazdné Líščie údolie aj Kozia

DPB zároveň informuje, že od 21. júla do 23. júla do 16.00 h a od 28. júla do 29. júla do 18.00 h budú budované prípojky inžinierskych sietí a ulica Líščie údolie bude pri poliklinike v Karlovej Vsi neprejazdná. Dotkne sa to linky 139 smer Cintorín Slávičie údolie, ktorá obslúži náhradnú zastávku Hájnická zriadenú na ulici Líščie údolie, ale neobslúži zastávky Jurigovo námestie a Hájnická v štandardnej polohe.

Od 25. júla do 17. augusta bude neprejazdná Kozia ulica z dôvodu rekonštrukcie plynovodov. Linka 147 smer Búdková bude preto musieť pokračovať od zastávky Zochova po trase priamo Pilárikova, nadjazd nad Staromestskou ulicou, zjazd na Staromestskú ulicu na opačný smer Hodžovo námestie, Staromestská, Hodžovo námestie, Palisády, Šulekova, kde sa od zastávky Šulekova napojí na svoju trasu.

Zdroj: Dopravný podnik mesta Bratislavy

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM