Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Legendárny Mliečak, spomienky na lunapark aj električková trať v Petržalke

Pripomeňme si to najzaujímavejšie za posledný týždeň. Do Bratislavy sa vrátil Mliečak, v Petržalke by mal vzniknúť parkovací dom a v Dúbravke zrazila električka chodca.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Legendárny Mliečak, spomienky na lunapark aj električková trať v Petržalke
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Legendárny Mliečak sa vrátil do Bratislavy! V ponuke nechýba ruské vajce ani treska

Na ruskom vajci, treske, šaláte s rožkom, haluškách či mliečnych koktejloch si študenti pochutnávali aj v niekdajšom Mliečnom bare, ktorý stál na Hviezdoslavovom námestí. Časom ho ale nahradili iné stravovacie zariadenia a Bratislavčanom naň zostali už len nostalgické spomienky.

Začiatkom týždňa ale otvorili v centre mesta na Poštovej moderný Mliečak s retro nádychom, kde si pochutnáte takmer na všetkom, čo bolo dostať v kultovom Mliečnom bare.

Viac sa dočítate tu:

Električka zrazila v Dúbravke 76-ročného chodca. Starček skončil v nemocnici

Vo štvrtok došlo v Dúbravke k dopravnej nehode električky a chodca. V blízkosti zastávky Pri kríži vošiel do koľajiska a dráhy električky cez vyznačený priechod pre chodcov 76-ročný muž. Starčeka museli previezť do nemocnice.

Viac sa dozviete tu:

Bratislavčania sa kedysi zabávali v lunaparku: Ruské kolo sa krútilo dlhých 20 rokov

Mnohí z vás si určite pamätajú časy, kedy sa na petržalskom brehu Dunaja točilo ruské kolo a na autodróme šantili malí pretekári. Hlavné mesto sa na konci 20. storočia mohlo pochváliť svojím vlastným lunaparkom, ktorý zabával tisícky Bratislavčanov i návštevníkov z okolia.

Viac sa dočítate tu:

Kedy sa dočkáme pokračovania električkovej trate v Petržalke? Mesto zatiaľ termín nepozná

Ak sa vám zdá, že pokračovanie stavby električkovej trate v Petržalke akoby zaspalo, nie je to celkom tak. Že sa veci hýbu, aj keď nepribudol ani meter koľajníc, vysvetľoval v stredu primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aj keď zatiaľ nie je celkom jasné, kedy sa v teréne objavia stavebné stroje a začne sa so stavbou druhej etapy električkovej trate Bosákova – Janíkov dvor, termín jej dokončenia v roku 2023 by mal byť reálny.

Viac si prečítajte tu:

V Petržalke by mal vzniknúť nový parkovací dom. Úrady dali projektu zelenú

Problém s parkovaním by mohol v Petržalke čiastočne vyriešiť nový parkovací dom, ktorý by mal vyrásť na Vavilovovej ulici, v blízkosti zastávky električiek na Jungmannovej. Parkovací dom počíta s celkovo 243 miestami na parkovanie.

Viac sa dozviete tu:

Do Bratislavy sa vrátil Mliečak
17
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM