Rôzne Správy

V Petržalke by mal vzniknúť nový parkovací dom. Úrady dali projektu zelenú

Problém s parkovaním by mohol v Petržalke čiastočne vyriešiť nový parkovací dom. Ten počíta s celkovo 243 miestami na parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke by mal vzniknúť nový parkovací dom. Úrady dali projektu zelenú
3
Galéria
Zdroj: V-arms

Petržalka by sa mohla v blízkej budúcnosti dočkať nového parkovacieho domu. Ten by mal vyrásť na Vavilovovej ulici, v blízkosti zastávky električiek na Jungmannovej.

Posun v projekte

O projekte sa hovorilo už v roku 2016, spoločnosť V-arms dokonca plánovala začať so stavebnými prácami v marci 2017. Výstavbu však zdržali rôzne pripomienkové konania, kvôli ktorým sa projekt musel viackrát prekresľovať. Aktuálne ale svitá na lepšie časy.

Podľa informácií portálu reality.etrend.sk dostal projekt parkovacieho domu, po dlhých mesiacoch rokovaní, od miestnych úradov územné povolenie.

Takmer 250 parkovacích miest

Projekt počíta s vybudovaním jedného podzemného a štyroch nadzemných podlaží. Zároveň bude parkovací dom zapustený do terénu o jedno necelé podlažie.

Petržalčanom by sa tak mohla uľahčiť situácia pri hľadaní voľného parkovacieho miesta. Zatiaľ čo v súčasnosti sa v spomínanom priestore nachádza 67 parkovacích stojísk, po novom ich bude 243. „Celkovo by sa malo vytvoriť 72 voľných a 171 uzamykateľných parkovacích miest,“ uvádza portál.

Parkovací dom v Petržalke
3
Galéria
Zdroj: V-arms
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM