Rôzne

Legendárny Mliečak sa vrátil do Bratislavy! V ponuke nechýba ruské vajce ani treska

V Mliečaku nájdete pochúťky pripravené len z rýdzo slovenských produktov a vďaka retro dizajnu si zaspomínate na časy, kedy o street foode bolo chýru ani slychu.

Ilustračný obrázok k článku Legendárny Mliečak sa vrátil do Bratislavy! V ponuke nechýba ruské vajce ani treska
17
Galéria

Legendárny „mliečak“ sa vracia na scénu! S moderným nádychom, klasickými mliečnymi špecialitami, príjemnou retro atmosférou a zaujímavými zlepšovákmi.

Mliečak je späť!

Na ruskom vajci, treske, šaláte s rožkom, haluškách či mliečnych koktejloch si študenti pochutnávali aj v niekdajšom Mliečnom bare, ktorý stál na Hviezdoslavovom námestí. Časom ho ale nahradili iné stravovacie zariadenia a Bratislavčanom naň zostali už len nostalgické spomienky.

Začiatkom týždňa ale otvorili v centre mesta na Poštovej moderný Mliečak s retro nádychom, kde si pochutnáte takmer na všetkom, čo bolo dostať v kultovom Mliečnom bare.

Za projektom stojí Mia Kurucová so svojou spoločníčkou Alis. Mia je Bratislavčanom už dobre známa napríklad z projektov MLS, MLSKAfé, HAF.park či Pomazánkovo. „Inšpirovali sme sa príbehom Mliečneho baru, ale nechceme byť len kópiou. Ponuku chceme už čoskoro rozšíriť aj o vlastné domáce výrobky,“ hovorí majiteľka podniku Mia Kurucová.

Ponuku klasických pochúťok, ako ruské vajce, parižák s rožkami, domáce chlebíčky, domáce majonézové šaláty, puding, treska, chleba vo vajíčku či bryndzové halušky, dopĺňajú obľúbené nátierky z Pomazánkova. Nechýbajú ani lahodné mliečne koktaily, kakao, horúca čokoláda, fresh, víno, limonády, čapovaná kofola, čaj a káva.

Obedové menu aj obchodík

Mliečak na Poštovej ale zďaleka nebude len o raňajkách či výdatnom olovrante. Každý deň si tu môžete pochutiť aj na plnohodnotnom obedovom menu. Na výber je vždy jedno klasické jedlo a jedno exkluzívnejši­e jedlo.

Okrem toho už čoskoro nájdete v Mliečaku milý obchodík, kde si budete môcť kúpiť domáce omáčky, džemy, sirupy či dokonca lízanky vyrábané priamo v Mliečaku. V obchodíku si budete môcť kúpiť aj domáce parené knedle a vianočky, ale aj napríklad syry od poctivých slovenských výrobcov. „Snažíme sa používať pokrmy bez konzervantov a podporujeme lokálnych výrobcov,“ dodala Mia.

Na svoje si prídu aj milovníci klasiky – v ponuke budú sladkosti ako Chrumky, Horalky, Tutti Frutti, žuvačky Bubbles či cukríky Slavia.

Ceny v Mliečaku sú veľmi príjemné, najete sa tu už za 1 euro! A ak si vypýtate vodu z vodovodu, dostanete ju zadarmo. Mliečak je otvorený od pondelka do piatka od 7:00 – 20:00 hod.

Do Bratislavy sa vrátil Mliečak
17
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM