Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Bratislavčania nemohli spať, iní sa tešia zo zdravých jedál

Posledný septembrový týždeň sa tisíce ľudí tešili Bielej noci, ktorá zmenila hlavné mesto na rušnú nočnú metropolu. Prvenstvo získala Bratislava v top strave vysokoškolákov.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Bratislavčania nemohli spať, iní sa tešia zo zdravých jedál
24
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk , TASR , VÚB

Biela noc v Bratislave

Mnohí sa tešili na štvrtý ročník Bielej noci. Vojsť do pulzujúceho svetelného sveta na nádvorí Starej radnice, kresliť do vzduchu pomocou svetla alebo vyliezť na obrovskú pavučinu. To je len malá ukážka toho, čo mohli v sobotu zažiť návštevníci bratislavskej Bielej noci na 44 umeleckých zastávkach.

Fotky z akcie nájdete v tomto článku.

Ako prebiehali prípravy a o čom je Biela noc sa dočítate tu:

Problém Pentagón

Mestské časti Vrakuňa a Podunajské Biskupice žiadajú z dôvodu problematického vrakunského obytného domu Pentagon na Stavbárskej ulici zmenu zriaďovateľa mestskej polície. V súčasnosti ním je podľa zákona hlavné mesto, mestské časti si však chcú zriadiť vlastnú mestskú políciu, určiť počet policajtov a riadiť ich činnosť. Spustili preto petíciu, ktorou chcú dosiahnuť potrebné legislatívne zmeny.

Ako vyriešiť problém vo hviezdici plnej neprispôsobivých ľudí sa dočítate tu:

Zdravá vegánska strava

V najväčšom slovenskom internátnom ubytovacom zariadení – Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra – Mlyny UK v Bratislave majú študenti novú stravovaciu ponuku. Sú to vegánske obmeny domácich jedál, sýte šaláty, cestoviny, tortilly, ázijské špeciality a mnohé ďalšie, z čoho si od utorka môžu každý deň vybrať.

Ako vyzerá zdravé menu a kto sa tam môže stravovať sa dočítate tu:

Zahoď starosti…

Smutná správa pre slovenský šoubiznis: Zomrela speváčka Jana Kocianová († 72). Speváčka bojovala so zákernou rakovinou, počas uplynulého víkendu zomrela. Spomínať na ňu budeme cez hity Zahoď starosti, Kadiaľ ísť či Nekonečná láska.

O obľúbenej speváčke sa môžete dočítať tu:

Kam zadarmo

každý týždeň vám prinášame prehľad podujatí, na ktoré je vstup voľný. Táto rubrika s tipmi na rôzne kultúrne ale aj zábavné podujatia je u čitateľov žiadaná.

Ktoré podujatia boli voľne prístupné sa dozviete tu:

Biela noc v Bratislave
24
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM