Kultúra

Tipy na víkend: Zažite festival extrémnych chutí, skvelé koncerty aj spln mesiaca na cintoríne

Víkend prináša skvelý letný program! Pridajte sa k behu so psíkmi, odhaľte tajomstvá Keltov, zájdite na burzu starožitností alebo si vypočujte kvalitnú muziku.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Zažite festival extrémnych chutí, skvelé koncerty aj spln mesiaca na cintoríne
10
Galéria
Zdroj: TASR

Koncert Doroty Nôtovej

Speváčka, klaviristka, cestovateľka plná príbehov dlhodobo podporuje enviro akcie a hrá a spieva hlavne srdcom. Jedinečný koncert, pred ktorým uvidíte dokument s názvom Mečiar od Dorotinej sestry Terezy.

piatok / Cyklokuchyňa pri Starom moste / od 18:00 hod.

Extrem food a travel festival

Festival ponúkne netradičné cudzokrajné pokrmy, predaj exotických surovín, ale tiež osvetové prednášky o cestovaní alebo možnosť vyskúšať si niekoľko súťaží a nevšedných aktivít. Vášniví jedáci sa môžu tešiť na súťaže v pojedaní. A čaká ich opäť extrém. Súťažiaci budú musieť zjesť švédske rybie jedlo surströmming, ktoré je považované za jedno z najsmradľavejších pokrmov na svete. Pokiaľ to má niekto rád ostré, nemal by si nechať ujsť súťaž v pití chilli piva na čas.

sobota / amfiteátri Rača / 10:00 – 18:00 hod. / vstupné 8 a 12 eur (VIP vstupenka)

Keltská cesta

Návštevníci Bratislavského hradu si budú môcť prvýkrát pozrieť reštaurované náleziská pozostatkov rímskych stavieb v rámci pripravovaného projektu Keltskej cesty počas víkendu 17. a 18. augusta. Opätovne budú tieto priestory sprístupnené aj počas dňa otvorených dverí v parlamente, ktorý bude 1. septembra. Pozostatky stavieb sprístupnia v štyroch lokalitách Bratislavského hra­du.

sobota – nedeľa / Bratislavský hrad / podľa informácií SNM je už sobotňajší termín komentovaných prehliadok obsadený, v nedeľu bude prehliadka bez komentovania

Beh so psíkom

Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje netradičný beh s názvom Beh s najlepším priateľom človeka. Na štart sa tak spolu s bežcami postavia aj ich štvornohí psí priatelia.

sobota / 10:00 hod. / Žatevná ulica / Prezentácia bežcov bude od 9:00 do 9:45 hod.

Medzinárodná výstava psov

Ak ste fanúšikom štvornohých krásavcov, nenechajte si ujsť veľkú výstavu psov na Závodisku v Petržalke. Uvidíte plemná od výmyslu sveta, psí miláčikovia predvedú, samozrejme, aj svoje zručnosti.

sobota – nedeľa / Závodisko Petržalka

Recitál svetoznámeho saxofonistu

Francúzsky saxofonista Philippe Portejoie a slovenský klavirista Ladislav Fančovič prinesú do Bratislavy klasickú hudbu na saxofóne ale aj netradične poňatého Chopina. Medzinárodne uznávaný saxofonista. Philippe Portejoie odohrá v slovenskej premiére diela skladateľov 20. storočia, ale aj vlastnú kompozíciu a Ladislav Fančovič bude okrem klavírneho sprievodu dopĺňať koncert výberom z klavírnych diel F. Chopina.

sobota / Zichyho palác v Bratislave / 19:00 hod. / vstup voľný

Burza starožitností na Miletičke

Ak patríte k ľuďom, ktorí cítia zvláštne vzrušenie pri pohľade na veci pokryté patinou času, iste vyhľadávate miesta, kde sa takéto „poklady“ nachádzajú. Na Miletičke sa od polovice júla pravidelne organizuje Burza starožitností. Ak si teda chcete skrášliť príbytok originálnym kúskom alebo obohatiť zbierky všetkých možných žánrov, určite sa príďte pozrieť a nakúpiť.

nedeľa / od 10:00 hod. / Miletička / vstup voľný

Spln mesiaca na cintoríne

Máte radi nezvyčajné zážitky? Zažili ste už nočnú prehliadku cintorína? Chcete byť inšpirovaný a zároveň sa dozvedieť niečo nové? Nachajte sa pozvať na nočnú prehliadku modranského cintorína počas splnu mesiaca. Astronomický spln bol síce vo štvrtok, ale v nedeľu bude stále mesiac krásny.

Dozviete sa prečo je cintorín považovaný za národný, kde leží Štefánikova sestra, ilustrátor knižky O dvanástich mesiačikoch či Prázdniny so strýcom Rafaelom, autor Martinskej deklarácie a samozrejme neobídeme ani kodifikátora spisovnej slovenčiny.

nedeľa / Modra, cintorín / 20:00 hod. / vstupné: 1+1 = 13 eur, druhá osoba z dvojice kamarátov alebo páru zdarma, deti v sprievode rodičov 5 eur

Tipy na víkend
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM