Rôzne

Netradičný športový súboj: Dúbravčania budú behať so psom

Každý pretekár pobeží spolu so svojím štvornohým psíkom, ktorý musí byť počas celej súťaže na vôdzke.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný športový súboj: Dúbravčania budú behať so psom
11
Galéria
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje netradičný beh s názvom Beh s najlepším priateľom človeka. Na štart sa tak spolu s bežcami postavia aj ich štvornohí psí priatelia. Bratislava24 o tom informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia Mestskej časti Bratislava-Dúbravka.

Bežte spolu so psíkom

Bežecké a čiastočne „psie“ podujatie je naplánované na sobotné doobedie 17. augusta. „Vznikol nápad spojiť na jednom podujatí komunitu bežcov a psičkárov,“ približuje netradičné podujatie starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Dodáva, že tento beh Dúbravkou je okrem toho aj výbornou príležitosťou spoznať mestskú časť.

„Bežať sa bude v mužskej a ženskej kategórii, ročník narodenie 2007 a starší,“ hovorí organizátor súťaže Radek Šatka z Oddelenia školstva, vzdelávania a športu miestneho úradu. Trasa vedie pevným aj lesným povrchom a má päť kilometrov.

Každý pretekár pobeží spolu so svojím štvornohým psíkom, ktorý musí byť počas celej súťaže na vôdzke. Podmienkou účasti je, že psík nesmie nijako ohrozovať či brániť iným pretekárom.

V prípade nepriaznivého počasia sa beh uskutoční v náhradnom termíne.

sobota / 10:00 hod. / Žatevná ulica / Prezentácia bežcov bude od 9:00 do 9:45 hod.

Vedci to dokázali: Psie oči na nás chlpáči hádžu naschvál, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM