Rôzne

FOTO: Café Propeller otvára svoje brány. Návštevníkom ponúkne príjemné posedenie v unikátnom interiéri

Architektúra kaviarne vyniká čistými líniami a doplnkami, ktoré vás prenesú do starých zlatých čias tridsiatych rokov minulého storočia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Café Propeller otvára svoje brány. Návštevníkom ponúkne príjemné posedenie v unikátnom interiéri
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Priestor budovy Propeler na Rázusovom nábreží v Starom Meste ožíva. Už dnes privíta prvých návštevníkov.

Atmosféra starej Bratislavy

Priestor na nábreží Dunaja v minulosti chátral, bol slabo využívaný. Tomu je však koniec! Oživí ho kaviareň, ktorá priláka Bratislavčanov či návštevníkov mesta nielen chutným jedlom a nápojmi, ale aj dokonalým interiérom v štýle funkcionalizmu.

Ako informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, postup rekonštrukcie budovy kontroloval Krajský pamiatkový úrad a Staré Mesto k nej pristúpilo zodpovedne. „Systém funkcionalistických hodnôt je v súlade s pôvodným projektom od profesora Emila Belluša,“ informovala starostka ešte pred začiatkom rekonštrukčných prác.

Tvorcovia interiéru sa s priestorom kaviarne dokonale „pohrali“. Jeho architektúra vyniká čistými líniami a doplnkami, ktoré vás prenesú do starých zlatých čias tridsiatych rokov minulého storočia.

Hladní neodídete

Už dnes sa na Rázusovom nábreží môžete zastaviť na voňavú kávu či chladený nápoj. „V ponuke sú aj šaláty, pečený pstruh, palacinky a od zajtra aj koláče a domáce pirohy,“ informovali Bratislava24.sk z Cefé Propeller.

Na príjemnej terase či v kaviarni si budeme môcť posedieť denne od 10:00 do 22:00 hod.

Pri príležitosti otvorenia Cafe Propeller Staré Mesto pripravilo v spolupráci s Tour4U – DMC možnosť previezť sa zadarmo rýchlostnou loďkou. Vítaní ste v utorok 13. augusta v čase medzi 16:00 a 18:00 hod..

Prevádzkovateľom kaviarne je momentálne spoločnosť Technické služby Starého Mesta. Na konci sezóny chce mestská časť vyhodnotiť, či to prinieslo očakávaný efekt, ziskovosť však nie je podľa samosprávy podmienkou úspechu.

Café Propeller
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM