Rôzne

Vymeňte slovenskú kuchyňu za jedinečný chuťový zážitok na Extrem food festivale Bratislava

Festival ponúkne netradičné cudzokrajné pokrmy, predaj exotických surovín, ale taktiež osvetové prednášky o tom, ako cestovať za chuťou.

Ilustračný obrázok k článku Vymeňte slovenskú  kuchyňu za jedinečný chuťový zážitok na Extrem food festivale Bratislava
3
Galéria
Zdroj: Pavel Pichler

Omrzela vás už tradičná ponuka reštaurácií a fast foodov? Chcete ochutnať červy, hadie mäso či najsmradľavejšie ovocie na svete? Festival extrémnych jedál ponúkne netradičné cudzokrajné pokrmy, predaj exotických surovín, ale taktiež osvetové prednášky o tom, ako cestovať za chuťou.

Extrémne chute

„Nechceme ponúkať niečo, čo sa dá bežne kúpiť, pripravujeme skutočné ‚extrem food',“ povedal pre Bratislava24.sk usporiadateľ festivalu Pavel Pichler. O tom, že pôjde o jedlá, s ktorými sa na slovenských tanieroch len tak nestretnete, niet pochýb.

Ochutnať budete môcť napríklad svrčkov, červy alebo aj najsmradľavejšie ovocie na svete. „Sme si vedomí, že hranice extrémneho a exotického jedla sú pre každého niekde inde. Preto okrem extrém zóny na návštevníkov čakajú aj bežnejšie pokrmy od reštaurácií, ktoré budú pripravovať pokrmy z thajskej, arabskej alebo čínskej kuchyne,“ upokojuje Pavel Pichler.

Malý domáci festival

Podujatie organizátori poňali ako malý domáci festival, a to nielen veľkosťou priestorov, ale aj celkovým konceptom. Na svoje si prídu milovníci pohody, dobrej nálady a jedla.

„Chceme, aby všetci, kto prídu, mohli ochutnať čo najviac jedál, videli, ako sa jednotlivé suroviny pripravujú a ako ich správne okoreniť či naservírovať. Aj preto sme túto akciu poňali skôr ako menší domáci festival s milou atmosférou a netradičným zážitkom.“ upozorňuje Pichler.

Vášniví jedáci sa môžu tešiť na viacero extrémnych súťaží. Budú musieť zjesť švédske rybie jedlo surströmming, ktoré je považované za jedno z najsmradľavejších pokrmov na svete. Pokiaľ to má rád niekto ostré, nemal by si nechať ujsť súťaž v pití chilli piva na čas.

sobota 17. augusta / Amfiteáter Rača / vstupné na celodennú akciu je 8 eur alebo VIP vstupenka s kuchárskou knihou „Hmyz na talíři“ za 12 eur / viac TU

EXTREM FOOD FESTIVAL
3
Galéria
Zdroj: Pavel Pichler

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM