Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Oslávte Deň detí, zažite gastronomický orgazmus a objavujte zákutia Dunaja

Počas víkendu sa nudiť rozhodne nebudete. Pokračujú oslavy MDD, skvelé jedlo vás čaká na Bratislavskom hrade aj pred tržnicou a svoje umenie vám predvedú rytieri na koňoch.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Oslávte Deň detí, zažite gastronomický orgazmus a objavujte zákutia Dunaja
15
Galéria

Street food festivaly

Jednou z hlavných tém prvého júnového víkendu v Bratislave je skvelé jedlo. Vychutnajte si gastronomické špeciality, sladké aj slané dobroty pre mäsožravcov aj vegánov na festivaloch pouličného jedla. Pred Starou tržnicou môžete do soboty navštíviť obľúbený Street Food Park a na Bratislavskom hrade môžete až do nedele nasávať atmosféru najväčšieho pikniku v meste Slovak Food Festival.

piatok – nedeľa / od 12:00 hod. / pred Starou tržnicou a Bratislavský hrad / vstup voľný

Bratislavské zberateľské dni

V Bratislave sa po roku opäť stretnú vášniví zberatelia z celého sveta. Ak je pre vás zberateľstvo koníčkom, určite si prídete na svoje. Pod jednou strechou môžete obdivovať tisícky jedinečných zberateľských exponátov, ale aj skutočné európske a svetové rarity obrovskej hodnoty.

piatok – sobota / od 10:00 hod. / Incheba / vstupné na jeden deň 4 eurá, 2-dňové vstupné 5 eur, deti do 15 rokov zdarma

Koncert Martin Geišberg a Daniel Špiner

Vypočujte si piesne dvojice Martin Geišberg a Daniel Špiner v rámci projektu Sandonoriko, ktorý je plný magicko-realistických textov a poetickej hudby, občas premiešanej básňami. Koncert je súčasťou koncertnej šnúry k novému albumu s názvom V Jabloňovom Kraji. Krstnou mamou bude Táňa Pauhofová a hosťom Patrik Pačes, ktorý vám zahrá na perkusie.

piatok / 19:00 hod. / Divadlo pod kostolom / vstupné 10 eur

Dni architektúry a dizajnu

Dni architektúry a dizajnu ponúknu voľne prístupné videoprezentácie tvorby našich aj zahraničných autorov, ale aj prednášky, výstavy, workshopy a diskusie. Súčasťou podujatia je už tradične Urban Market, čo je predajná výstava originálnej módy, dizajnu, šperku, doplnkov a kreativity v najrôznejších podobách.

piatok – nedeľa / Bratislava

Bratislavský knižný festival

Koncerty, tvorivé dielne, výstavy, autorské stretnutia, dramatizované čítanie, diskusie o knižniciach či archívoch ponúkne Bratislavský knižný festival BRaK. Jeho súčasťou je opäť predajná výstava kníh vyše 30 malých vydavateľstiev zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a prvý raz z Ukrajiny. Tohtoročnou nosnou témou festivalu je svet „Za zrkadlom“ podľa slávnych príbehov Lewisa Carrolla o Alici.

piatok – nedeľa / Divadlo Aréna / vstupné rôzne

Výstava ruží

Ak radi obdivujete krásu kvetov, toto je niečo pre vás. Na medzinárodnej výstave sa stretnete so zaujímavými ružami z celého sveta. Čakajú vás originálne aranžmány a umelecké diela akademickej keramičky Ivett Axamítovej a unikátne hobby výrobky Anny Dzuríkovej. Počas celej výstavy bude v príjemnom kaštieľskom parku prebiehať kultúrny program pre dospelých i deti.

sobota – nedeľa / 10:00 hod. / Kaštieľ Ivanka pri Dunaji / vstupné 3 eurá

Oslavy MDD

Oslavy sviatku všetkých detí pokračujú aj počas prvého júnového víkendu. V hlavnom meste a jeho okolí vás čaká množstvo skvelých akcií, kde si deti prídu na svoje. Oslavovať a zabávať sa bude na Hviezdoslavovom námestí, v Ružinove, vo Vrakuni, na Červenom Kameni či v ZOO.

sobota – nedeľa / na viacerých miestach v Bratislave a okolí / vstup voľný

Stupavský pivný fest

Máte chuť na pohár dobre vychladeného piva? Tak už teraz sa môžete tešiť na Stupavský pivný fest, kde môžete ochutnať poctivé pivo z malých slovenských pivovarov v príjemnom prostredí Kaštieľskeho parku. Okrem toho sa môžete tešiť na super jedlo, člnkovanie na jazierku, atrakcie pre deti a zaujímavý hudobný program.

sobota / 12:00 hod. / Zámocký park / vstup voľný

Bežecký festival

Po roku sa Bratislavčania môžu opäť tešiť na celodenný bežecký festival pre všetky vekové kategórie s atraktívnym programom pre celé rodiny. Run Fest prichádza tento rok s jednou výraznou novinkou – z Partizánskej lúky sa presunul do Sadu Janka Kráľa. V rámci festivalu si môžete vyskúšať aj beh po kolmej parkourovej stene a pokúsiť sa prekonať slovenský rekord.

sobota / 10:00 hod. / Sad Janka Kráľa / štartovné závisí od typu behu, deti zdarma

Slnovrat na Dunaji

Obľúbené podujatie ponúkne vyhliadkové plavby loďami, splavy ramien rieky, člnkovanie a tiež rôzne preteky, športové a kultúrne aktivity, koncerty či knižný festival. Cieľom Slnovratu na Dunaji je priniesť viac pozornosti, života a ľudí k rieke pred príchodom leta v mesiaci letného slnovratu.

sobota / od 10:00 hod. / Bratislava

Rytieri na Devíne

Rytieri na Devíne vás opäť zavedú do histórie a ponúknu širokú škálu programov – šerm, tance, divadlo či hlavné predstavenie s koňmi. Tentokrát sa prenesieme do obdobia antického Ríma a predvedú sa vám legionári, gladiátori aj barbari. Počas celého dňa sa diváci môžu rozptýliť rôznymi dobovými hrami, odviezť sa na koni, zastrieľať si z luku či navštíviť remeselné stánky.

nedeľa / 10:00 hod. / Hrad Devín / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá

Tipy na víkend (2.6.-4.6.)
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM