Rôzne

Najväčšia zberateľská udalosť roka sa blíži. Obdivujte tisícky vzácnych exponátov

V Bratislave sa po roku opäť stretnú vášnivý zberatelia z celého sveta. Medzinárodný zberateľský veľtrh už o pár dní otvorí svoje brány v Inchebe.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia zberateľská udalosť roka sa blíži. Obdivujte tisícky vzácnych exponátov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mysleli ste si, že zberateľstvo pomaly vymiera? Mýlite sa. Ešte stále sa medzi nami nájde množstvo ľudí, ktorí kvôli obohateniu alebo doplneniu svojej zbierky neváhajú prejsť desiatky kilometrov. Dôkazom toho sú aj Bratislavské zberateľské dni, ktoré každoročne prilákajú stovky zberateľov z celého sveta.

Hodnotné kúsky

Ak je pre vás zberateľstvo koníčkom, určite si prídete na svoje. Pod jednou strechou môžete obdivovať tisícky jedinečných zberateľských exponátov, ale aj skutočné európske a svetové rarity obrovskej hodnoty.

Na medzinárodnom veľtrhu sa už po 14-krát stretnú zberatelia z oblasti filatelie, filokartie, numizmatiky či faleristiky, ktorí sa okrem svojich bežných zbierok pochvália aj viacerými mimoriadne vzácnymi kúskami. Nájdete tu mince, známky aj zbrane, ktoré dýchajú históriou.

Na zberateľskom veľtrhu nebude ani tento rok chýbať sekcia minerálov. Môžete sa kochať krásou neopracovaných minerálov, polodrahokamov, ale aj šperkov či dokonca perál, ktoré padnú do oka nejednej dáme.

Niečo pre filatelistov

Súčasťou podujatia je už tradične stánok Slovenskej pošty s Poštovým múzeom a Detskou poštou. Zberateľom ponúknu slovenské poštové známky a rôzne iné filatelistické predmety. Poštové múzeum si pripraví výstavu „Pošta a poštári optikou fotografického objektívu“, ktorou chce návštevníkom ponúknuť nezvyčajný pohľad na premeny pošty za posledných 100 rokov.

Malí návštevníci si v Detskej pošte môžu zahrať panelové hry s poštárskou tematikou, známkové pexeso, poskladať obrázok známky z dielikov magnetického puzzle a odfotografovať sa tak, že sa stanú súčasťou veľkej poštovej známky.

Bratislavské zberateľské dni sa v Inchebe uskutočnia od 2. do 3. júna.

Ilustračný obrázok

Bratislavské zberate?ské dni
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM