Kultúra

Veľký prehľad akcií k MDD v Bratislave. Oslavy pokračujú vo veľkom štýle

Blíži sa sviatok všetkých detí a s ním aj množstvo skvelých akcií v hlavnom meste a jeho okolí. Oslovovať sa bude vo štvrtok aj cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad akcií k MDD v Bratislave. Oslavy pokračujú vo veľkom štýle
8
Galéria
Zdroj: TASR

Štyri dni osláv MDD v Borylande

Nákupno-zábavné centrum Bory Mall sa na štyri dni zmení na Boryland – centrum osláv MDD. Na deti tu čakajú kolotoče, autodrom, detská manéž, skákacie hrady a bohatý sprievodný program, ktorý v nedeľu 4. 6. o 16:00 hod. vyvrcholí koncertom Mira Jaroša.

štvrtok 1. júna až nedeľa 4. júna / nákupno-zábavné centrum Bory Mall / od 10:00 do 21:00 hod. / vstup voľný

Putovanie stredovekom v Trnávke

Deti sa budú môcť zapojiť do stredovekého života a prežiť deň v dobovom tábore plnom tajomných hier a iných aktivít. V KKC Zora nezabúdajú ani na 300. výročie narodenia osvietenej panovníčky Márie Terézie, ktorú si deti pripomenú rôznymi aktivitami.

štvrtok 1. júna / KKC Zora, Okružná 1 / od 14:00 hod. / vstup voľný

Kids day v obchodnom centre

Detskí návštevníci uvidia fantastického kúzelníka, maľovanie na tvár aj zdobenie vlastných chutných cupcakov so známou blogerkou. V obchodnom centre (OC) si detskí návštevníci budú môcť užiť najrôznejšie športové aktivity, vyskúšať čarovný piesok z kráľovstva hračiek či otestovať najnovšie spoločenské hry.

Na rozprávkové príšerky, postavičky ale i zvieratká sa zas deti budú môcť premeniť vďaka obľúbenému maľovaniu na tvár. Malé parádnice a fešáci počas dňa budú môcť vyskúšať šťastie v modelingovom castingu agentúry Charlie Brown, zatiaľ čo šikovné ruky dostanú priestor v niekoľkých tvorivých workshopoch.

štvrtok 1. júna / OC Central / od 14:30 do 19:30 hod. / vstup voľný

Dúbravským deťom k MDD

Pre kultúrnym domom sa predstavia nové dúbravské postavičky – Dúbravček a Dúbravočka. Okrem nich sa bude spievať a súťažiť s Hugom z TV Rik, predvedú sa aj malé veľké tanečnice z La Portella či Tanečná škola s Nicolasom. Chýbať nebude ani kúzelník a pripravené budú aj malé prekvapenia pre najmenších.

štvrtok 1. júna / pred Domom kultúry Dúbravka / od 16:00 hod. do 19:00 hod. / vstup voľný

Staromestský deň detí

Na obľúbenom a tradičnom staromestskom podujatí sa môžete tešiť na animačné programy, ktoré sa budú konať pod taktovkou tanečného štúdia La Portanella. Barbora Rakovská, ktorá bude celú akciu moderovať, v rámci podujatia zrealizuje a predstaví svoj projekt Super deti. Na námestí sa v tom čase bude konať aj Dizajn Market. Pripravené sú aj aktivity pre deti na letnej terase hotela Carlton. Program obohatia svojimi aktivitami Nadácia pre deti Slovenska, Dobrý anjel, Červené nosy, Kapian, Osmijanko, n.o. a ďalší.

sobota 3. júna / Hviezdoslavovo námestie / od 14:00 hod. / vstup voľný

Deň detí v Devínskej Novej Vsi

Oslava Dňa detí v Devínskej Novej Vsi rozhodne nebude nudná! Čaká na vás žonglér, skvelá penová šou, nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár a mnoho ďalších prekvapení. Ukážku svojej práce príde predviesť aj jazdecká polícia na vznešených tátošoch. Dočkáte sa aj psovodov s ich chlpatými zverencami.

sobota 3. júna / Istra Centrum, Devínska Nová Ves / od 14:00 hod. / vstup voľný

MDD s Kozou rohatou

Sviatok detí môžete osláviť aj s divadlom v MDPOH. Okrem obľúbenej rozprávky čaká drobcov aj detská tombola, fotenie s maketkami z rozprávok a pre každé dieťa bude pripravený aj drobný darček. Voľné spracovanie.

Koza rohatá je súčasná rozprávka na motívy ľudového príbehu od Pavla Dobšinského s prvkami situačnej a textovej komiky, pesničkami a tancom. Z kratučkej ľudovej rozprávky ostal len náčrt príbehu, niektoré zvieratká a, samozrejme, všeobecne známa riekanka.

sobota 3. júna / MDPOH, Laurinská 20 / o 11:00 hod. / vstupné 5 eur, vstupenky si môžete kúpiť TU

Deň detí na hrade Červený Kameň

Počas návštevy hradu sa môžete stretnúť s princeznou, ktorá vám porozpráva aké je to tráviť celé dni na hrade, tí odvážnejší sa môžu vydať na dobrodružnú cestu za truhlicou plnou zlata. Tešiť sa môžete aj na bábkové divadelné predstavenia v podaní tradičného rodinného bábkového divadla MARIONETA.

Počas návštevy hradu nezabudnite navštíviť aj SOKOLIARSKY DVOR ASTUR, v ktorom pripravia pre deti rôzne súťaže. V areáli bude aj detská aréna, vyskúšať si môžete streľbu z luku, hod oštepom alebo sekerkou. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár a tvorivé dielne, zabavíte sa plstením merino vlny, maľovaním na textil, či výrobou a zdobením čeleniek. Na nádvorí hradu vám svoje výrobky predstaví aj niekoľko remeselníkov a handmade výrobcov. Viac sa dozviete TU.

sobota 3. júna / hrad Červený Kameň / od 9:00 do 17:00 hod. / vstupné na prehliadky: dospelí 4 eurá, deti 2 eurá

Deň detí v Detskom múzeu

Vypočujte si rozprávanie o práci hasičov z Hasičského a záchranného zboru v Bratislave a naživo sa zoznámte so všetkými funkciami pristaveného špeciálneho hasičského auta. Všetky deti čaká malá pozornosť a tie najšikovnejšie aj niečo viac. Detské múzeum je priestor bez bariér, ktorý je vymyslený tak, aby sa v ňom cítili pohodlne a bezpečne všetci bez ohľadu na vek alebo zdravotné obmedzenia.

sobota 3. júna / Detské múzeum SNM, Vajanského nábrežie 2 / od 14.00 hod.

Medzinárodný deň detí v Rači

Zábavno-súťažné popoludnie pre deti a rodičov. Zažijete „Cestovanie v čase“ – privíta vás Egyptský faraón, Zakliate kráľovstvo, Chytanie Ježibaby na metle, Severskí Vikingovia, Perzská ríša, Aztécka ríša, Pán prsteňov. Každé dieťa dostane Palubný lístok na cestovanie v čase – absolvuje súťaže a tvorivé dielne, zbiera pečiatky za absolvované stanovištia. Uvidíte aj Detský tanečný súbor Country Mostík, kynologické ukážky výcviku psov, Lianu Grolmusovú – víťazku finále Súťaž Hviezdička a ďalších.

sobota 3. júna / amfiteáter Knižkova dolina / od 11:00 hod.

Deň detí v Ružinove

Ružinovské rybárske slávnosti a medzinárodný deň detí prinesú do Amfiteátra pri Štrkoveckom jazere v Ružinove program pre deti aj dospelých a skvelé jedlá z rýb. Podujatie otvorí súťaž detí v chytaní beliciek, ktorú pripravil Slovenský rybársky zväz. Pre deti sú taktiež pripravené nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, súťaže, športové hry, či Farbičkový koncert speváčky Mia.

sobota 3. júna / areál Štrkoveckého jazera / od 8:00 hod.

Deň detí na Divokej Vode

Príďte so svojimi deťmi osláviť ich sviatok zábavou, súťažami, tvorivými dielňami a odmenami pre vaše ratolesti. Do rytmu zahrá Pánko a spievať si budú nielen deti ale aj dospelí.

nedeľa 4. júna / areál Divoká voda Čunovo / od 14:00 hod. / vstup voľný

Veľký petržalský deň detí

Na palube jednorožca je rodinná celodenná akcia, ktorá sa koná v Sade Janka Kráľa a v areáli Auparku už 6. raz. Aj tento rok organizátori podujatia vezmú „na palubu“ každého, kto sa rád usmieva. Bude sa prekonávať slovenský rekord a na záver je pripravená NAJVÄČŠIA TORTOVÁ VOJNA NA SLOVENSKU. Pripravené sú tiež workshopy s lektormi Tanečnej školy Kataríny Štumpfovej DanceCool, čitáreň, kreslenie na chodník, meranie zraku, canisterapia, množstvo maskotov v životnej aj nadživotnej veľkosti a veľa ďalších prekvapení.

nedeľa 4. júna / Sad Janka Kráľa / od 10:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Deň detí v ZOO

Teší sa na vás moderátorka Lenka Debnárová a jej kamarát Hugo, ktorí majú pripravené pre deti rozprávky, súťaže, pesničky aj zábavných hostí. Do ZOO zavíta aj maskot Rik, s ktorým sa deti môžu odfotografovať a jeho kamarát Nicolas, s ktorým sa deti naučia rôzne zábavné tance. Pozvanie prijal aj kúzelník a tešiť sa môžete aj na Miu a jej farbičkový koncert pre najmenších. Na deti čaká aj obľúbené maľovanie na tvár, kopec darčekov, jazda na koníkoch a komentované kŕmenie.

nedeľa 4. júna / ZOO Bratislava / od 15 do 18:00 hod.

Deň detí vo Vrakuni

Príďte si užiť skvelý deň do lesoparku. Čaká na vás divadielko, súťaže o skvelé ceny, fotograf, sladký raj a, samozrejme, nafukovací hrad. Uvidíte aj predstavenie o Jankovi Hraškovi a zabavíte sa na skvelej detskej diskotéke.

nedeľa 4. júna / Vrakunský lesopark / od 15:00 hod. / vstup voľný

Deň detí s Ráčikom

Deti z Rače a okolia čaká v nedeľu bublinová šou a zábava s bublifukmi, tvorivé dielne, zábavné hry, maľovanie na tvár aj naozajstná opekačka. Pre drobcov sú pripravené aj malé odmeny. Kto chce, môže napiecť koláčiky. Program je vhodný pre deti od 1 roka.

nedeľa 4. júna / areál pod Horárňou Krasňany, Pekná cesta / 10:00 hod. / vstup je voľný

den_deti
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM