Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Korčuľami po meste, cestovanie v čase aj hudba v sade

Prvý júlový víkend bude nabitý hudbou, umením, históriou aj športom. Nenechajte si ujsť bohatý program v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Korčuľami po meste, cestovanie v čase aj hudba v sade
5
Galéria

Kultúrne leto v Rači

V piatok Rača slávnostne otvorí Kultúrne leto 2017 bohatým programom a úvodným premietaním letného kina. Prvý bod programu je hudobno-divadelné predstavenie pre najmenších, Divadlo HAF s interaktívnym programom „Takto to je“. Country melódiami rozprúdi náladu topoľčianska hudobná skupina Ascalona. Vystúpi aj kapela Bukasový masív a večer si pozriete celovečerný animovaný film Tajný život maznáčikov. Týmto premietaním sa zároveň oficiálne odštartuje Letné kino Rača.

piatok / 17:00 hod. / v račianskom amfiteátri v Knižkovej doline / vstup voľný

bratislava – inline 2017

Už štrnásty rok sa v našom meste konajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Bratislava-inline štartuje tento ročník oslavou Dunaja. Štrnásty ročník bratislava-inline sa začne naozaj veľkolepo – celkom novou trasou, ktorá sa pôjde iba jedenkrát v roku. Štartuje v blízkosti obchodného domu Dunaj pri Starej Tržnici, povedie cez Dunajskú ulicu aj po nábreží Dunaja až po riviéru a späť. Večerná jazda na kolieskových korčuliach a bicykloch mestom vzdáva hold rieke Dunaj. Akcia je hrdým účastníkom podujatia Slnovrat na Dunaji.

Viac info TU.

piatok / 20:00 hod. / štart OD Dunaj

Cestovanie časom

Staré Mesto aj tento rok pripravilo festival Cestovanie časom, ktorého cieľom je priblížiť minulosť a zároveň ju prepojiť so súčasnosťou. Hviezdoslavovo námestie ožije 30. júna a 1. júla historickými scénickými výjavmi, módnymi prehliadkami, koncertmi a aktivitami pre deti.

piatok – sobota / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Karlovešťania v Starom Meste

Karlovešťania sa prezentujú to najlepšie zo svojej štvrte v Starom Meste.

Program nájdete TU.

sobota / 14:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Víno a levanduľa

Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov a mesto Pezinok srdečne pozývajú všetkých milovníkov prírody a vína na 6. ročník podujatia Víno a levanduľa 2017. Akcia je spojená s prezentáciou vinárov pezinského vinohradníckeho rajóna a prehliadkou unikátnej záhrady, kde sa snúbi víno a levanduľa.

Na pitie bude aj čapované pivko, limonády, pochutiny k vínku od skvelých vinárov vystavovateľov a nebude chýbať to hlavné – hamburger z mletej hovädzinky, so slaninkou, syrom, dresingom a zeleninou.

sobota / 15:00 hod. / Pezinok, Stará hora , Lokalita nad Rozálkou, (za rybníkom) / vstup voľný

Hudba v sade

Hudba v sade (všade) už po druhý rok prinesie do Sadu Janka Kráľa cyklus obľúbených komorných open-air koncertov. Najstarší mestský park v strednej Európe sa každú sobotu podvečer rozozvučí klasickou hudbou v podaní etablovaných domácich a zahraničných umelcov, profesionálnych komorných zoskupení, ale aj minuloročných laureátov ocenenia Viva Musica! festival Grand Prix a talentovaných študentov hudby.

Túto sobotu si vypočujete hudbu v podaní Bakura Ensemble (IT), Bratislavský chlapčenský zbor, Bogacz Trio, Dávid Bílek (gitara) & Jozef Piták (akordeón).

V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty budú konať v priestoroch RIVA Bar & Bistro na Rázusovom nábreží.

sobota / 17:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Rytieri na Devíne

Rytieri na Devíne – séria celodenných podujatí, počas ktorých sa v prvú nedeľu v mesiaci máj – september ocitnete v rôznych historických obdobiach a pozriete si širokú škálu programov – šerm, tance, divadlo, či hlavné predstavenie s koňmi.

nedeľa / 10:00 hod. / Hrad Devín / vstup voľný

Festival zabudnutých remesiel 2017

Festival zabudnutých remesiel prebudí remeslá na hrade Červený Kameň od soboty do nedele. Okrem celodenného programu na hrade si budete môcť vyskúšať rolu lukostrelca, osedlať oslíka, či vyskúšať si dobýjanie slameného hradu.

Stredovek je obdobím prepychu, radosti, tanca, kaukliarov, mocných mešťanov a šľachty, ale i časom skromnosti, úcty k odmene za poctivú remeselnú lopotu či k darom od samotnej matky prírody. Dianie na trhovisku bude dopĺňané kvalitným celodenným programom pre malých i veľkých.

sobota – nedeľa / so od 18:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstup voľný

Letná sezóna v Schaubmarovom mlyne

Letná sezóna sa v pezinskom Schaubmarovom mlyne začína už v nedeľu. Organizátori si pre návštevníkov pripravili vernisáž výstavy s názvom Medzi selankou a drámou, ktorej kurátorkami sú Katarína Čierna a Alexandra Tamásová. Expozícia bude v týchto priestoroch k dispozícii do 31. januára 2018. Jej cieľom je ukázať súvislosti medzi insitným umením a profesionálnou výtvarnou tvorbou a takisto predstaviť menej známu časť zbierky insitného umenia SNG. Ide o špecifickú druhovú zbierku neprofesionálneho výtvarného prejavu, budovanej od roku 1965 a obsahujúcej maliarske, sochárske, kresbové a grafické diela.

nedeľa / Schaubmarov mlyn, Pezinok / od 14:00 hod. / vstup voľný

Čo všetko si pre vás organizátori pripravili, sa dočítate TU:

Ruža Ružinova

Prvý ročník Ruže Ružinova začne súťažou ružinovských záhrad o najkrajšiu, najvoňavejšiu ružu a o najkrajšiu kyticu z ruží. Záhradkári z mestskej časti si môžu odniesť výhry v podobe poukážok v hodnote 100 eur na nákup v záhradnom centre. Milovníci módy si zas prídu na svoje o 17:00 hod. počas súťaže o najkrajšie oblečenú ružovú dámu. Zapojiť sa do nej môže nežnejšie pohlavie s originálnym oblečením na tému ruže. Víťazky získajú poukážky na nákup oblečenia v Avion Shopping Park a to v hodnote 100, 50 a 30 eur.

nedeľa / od 15:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup zdarma

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM