Kultúra

V Schaubmarovom mlyne otvoria letnú sezónu. Môžete sa tešiť na výstavu aj koncerty

Cez víkend sa v Schaubmarovom mlyne v Pezinku začne letná sezóna. Pre návštevníkov je pripravený bohatý a zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku V Schaubmarovom mlyne otvoria letnú sezónu. Môžete sa tešiť na výstavu aj koncerty
Zdroj: Facebook

Tento víkend sa oficiálne začne v pezinskom Schaubmarovom mlyne letná sezóna, ktorá bude plná koncertov, výstav a ďalšieho zaujímavého programu, tak pre deti ako aj pre dospelých. Vstup je pre všetkých voľný.

„Toto miesto je veľmi príjemným prostredím, je obklopené dvorom a starým ovocným sadom a vyhľadávaný milovníkmi umenia a kultúry. Aby mohlo viac slúžiť verejnosti, aby sem mohli prichádzať aj rodiny s deťmi, nielen za umením, ale aj za oddychom a relaxom, plánujú sa priestory rekonštruovať. Som rád, že aktivity tejto inštitúcie sa dejú aj s podporou BSK,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Výstava, workshopy aj koncerty

Letná sezóna v Schaubmarovom mlyne sa začína už tento víkend 2. júla. Organizátori si pre návštevníkov pripravili vernisáž výstavy s názvom Medzi selankou a drámou. Expozícia bude v týchto priestoroch k dispozícii do 31. januára 2018.

Jej cieľom je ukázať súvislosti medzi insitným umením a profesionálnou výtvarnou tvorbou a takisto predstaviť menej známu časť zbierky insitného umenia SNG. Ide o špecifickú druhovú zbierku neprofesionálneho výtvarného prejavu, budovanej od roku 1965 a obsahujúcej maliarske, sochárske, kresbové a grafické diela.

Pripravené sú aj komentované prehliadky, workshopy a tvorivé aktivity, kedy počas troch hodín čaká rodičov s deťmi veľa tvorenia, pátrania a spoznávania nielen Schaubmarovho mlyna a jeho histórie, ale aj novej výstavy Medzi selankou a drámou.

Na workshopoch si deti a aj dospelí vytvoria vlastný ručný papier a vyskúšajú si aj jednoduchú techniku tlače. Vyvrcholením programu budú koncerty Archívneho chlapca a Kataríny Málikovej – mladej speváčky, klaviristky a skladateľky, ktorej debutový album Pustvopol sa stal sa jedným z top albumov za rok 2016 na Slovensku.

Program otvorenia letnej sezóny:

14:00 hod. – Vernisáž výstavy Medzi selankou a drámou

15:00 hod. – Prehliadka výstavy Medzi selankou a drámou s kurátorkou Alexandrou Tamásovou

15:30 hod. – O mlyne – rozprávanie o Schaubmarovom mlyne pre deti aj dospelých

16:00 hod. – Detský expres – interaktívna prehliadka výstavy Medzi selankou a drámou s deťmi a pre deti

16:30 hod. – O mlyne – rozprávanie o Schaubmarovom mlyne pre deti aj dospelých

14:00 – 17:00 hod. – Workshopy pre rodiny s deťmi

17:30 hod. – Koncert Archívny chlapec

19:00 hod. – Koncert Katarína Máliková

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM