Kultúra

TIPY NA VÍKEND: DogDays, Cirkul'art aj dni záhrad na zámku Schloss Hof

Posledný májový víkend bude nabitý podujatiami všetkého druhu! Na svoje si prídu gurmáni, milovníci prírody aj najmenší Bratislavčania.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: DogDays, Cirkul'art aj dni záhrad na zámku Schloss Hof
14
Galéria
Zdroj: PR Clinic

Otvorené pivnice

Dvanásty ročník Otvorených pivníc na sv. Urbana vám ponúkne vína v 134 pivniciach od Devína cez Raču, Vajnory, Svätý Jur, Pezinok, Modru, Šenkvice až po Orešany. Otvorené pivnice môžete navštíviť v 25 obciach a mestách Malokarpatského regiónu. Stále je čo objavovať – v tomto roku pribudlo 16 nových pivníc, mnohé z nich s niekoľkostoročnou históriou.

piatok – sobota / Malokarpatská vínna cesta / vstupenky TU

Majster Slnečných hodín

Všetci priaznivci a nadšenci adrenalínových a outdoorových športov, pozor! Zrekonštruované Slnečné hodiny pri Ekonomickej univerzite v Bratislave oslavujú tretie výročie od úspešného zrealizovania projektu Lezecká stena Slnečných hodín. Aj tento rok môžete zabojovať o titul Majstra Slnečných hodín v boulderingu.

Podujatie sa bude konať celý deň a okrem lezeckej súťaže sa budete môcť pozrieť na ukážky street workoutu alebo si vyskúšať slackline. Viac info TU.

sobota / 9:00 – 19:00 hod. / Areál Ekonomickej Univerzity, socha Slnečných hodín

Festival psích športov DogDays

Posledný májový víkend odštartuje udalosť, na ktorú sa tešia azda všetci správni psičkári. Na festivale psích športov DogDays sa dozviete všetko o oficiálnych športoch, ktoré môžete so psíkom vyskúšať. A nebude chýbať bohatý program plný zábavy a mlsiek!

Na tohtoročnom festivale sú pre vás pripravené ukážky agility, dogfrisbee, dog dancing, nosework, “vysoká škola poslušnosti” – obedience, ako aj mantrailing, voľne povedané vyhľadávanie ľudí. Ani vy netušíte, čo tieto pojmy znamenajú? Príďte a dozviete sa viac.

sobota (9:45 – 20:00 hod.), nedeľa (9:45 – 18:00 hod.) / Dostihová dráha v Petržalke / jednodňový vstup 4 eurá, víkendový 6 eur

Jarné dni záhrad na zámku Schloss Hof

Posledný májový víkend bude patriť obľúbenému podujatiu, na ktoré sa každoročne tešia nielen záhradní experti, ale aj všetci milovníci flóry. Statok na zámku Schloss Hof ožije pod rukami viac ako 50 vystavovateľov s pestrým sortimentom.

Nájdete tu nádherné dekorácie z kvetov, sadenice, rozmanitý záhradný sortiment, ale aj stánky s dobrým jedlom. Pre deti sú pripravené dielničky s jarnými témami, škola bio varenia a maľovanie na tvár. S vášnivými záhradkármi si môžete povymieňať cibuľky a rastlinky a obohatiť tak svoju záhradku alebo balkón o nové druhy.

K bohatému programu patrí aj celoročná ponuka v podobe novej modernej výstavy o jedle, stála expozícia v cisárskych apartmánoch či zábavné Zážitkové okruhy na statku. Máj na zámku Schloss Hof je programovo pestrý a nádherne rozkvitnutý.

sobota – nedeľa / 10:00 – 18:00 hod. / Schloss Hof / vstupné: dospelí 13 eur, deti 8 eur, deti do 6 rokov zdarma

Festík

Premýšľate, kam vyraziť s deťmi cez víkend? Ak sa vaši drobci radi zvŕtajú pri veselých detských pesničkách, majú radi skákanie a rôzne tvorivé aktivity, namierte si to do Incheby na Festík.

Najveselší festival ponúkne hudobné vystúpenia obľúbených interpretov detských piesní. Deti sa popri zábave naučia aj mnoho nového – vyskúšajú si rôzne aktivity a vytvoria pekné veci na workshopoch.

sobota – nedeľa / 9:00 – 20:00 hod. / Incheba / vstupenky TU

Cirkul'art

Prehliadku špičkových produkcií nového cirkusu vám aj tento rok prináša jediný festival svojho druhu na Slovensku Cirkul'art.

Cirkul'art je medzinárodnou prehliadkou umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Každoročne prináša kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta. Roky bol neodmysliteľnou súčasťou jarnej programovej ponuky mesta Bratislava a spájal sa s prostredím obľúbenej Medickej záhrady. Tento rok sa jeho javiskom stane prvýkrát park kaštieľa v Stupave.

Viac info TU.

piatok – nedeľa / park kaštieľa v Stupave

Slovak Food Festival

Nenechajte si ujsť najväčší piknik v meste! Tento rok sa koná festival opäť na Bratislavskom hrade a jeho nosnou témou bude plytvanie potravinami (food waste).

Food waste považujeme za tému v dnešnej dobe skutočne dôležitú a zaujímavú z mnohých aspektov. Tento ročník festivalu tak nebude len o zábave a skvelom jedle, ale aj edukácii. Táto téma bude rezonovať nielen na hlavnom pódiu cooking zóny, kde renomovaní šéfkuchári ukážu ako jednoducho a ľahko využiť nadbytočné zásoby z kuchyne, špajzy či záhrady, ale aj pri otvorených diskusiách so zástancami „zero waste“ či ekoblogermi.

do nedele / Bratislavský hrad / vstup voľný

Pre princezné aj pretekárov

Ak máte doma malé princezné alebo chlapcov, ktorí si už teraz predstavujú, ako vezmú do rúk volant auta a pofičia diaľnicou, určite ich zoberte do Polusu. Je tam pre nich pripravená Pravá párty od Mattela, na ktorej nájdu tri herné zóny plné interaktívnej zábavy s obľúbenými hračkami. Deti pri hrách zaručene prevetrajú svoju fantáziu a zároveň sa kreatívne zabavia.

každý deň až do 3. júna / OC Polus / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM