Rôzne

Pripravte chlpáča na bláznivý víkend. Tretí ročník unikátnej akcie DogDays je tu!

Najväčšia udalosť svojho druhu na Slovensku ponúkne aj tento rok množstvo ukážok oficiálnych psích športov, ako aj dobroty pre hladné psíky.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte chlpáča na bláznivý víkend. Tretí ročník unikátnej akcie DogDays je tu!
35
Galéria

Posledný májový víkend odštartuje udalosť, na ktorú sa tešia azda všetci správni psičkári. Na festivale psích športov DogDays sa dozviete všetko o oficiálnych športoch, ktoré môžete so psíkom vyskúšať. A nebude chýbať bohatý program plný zábavy a mlsiek!

Zábavný víkend

Máte chuť súťažiť, socializovať svojho chlpáča, poradiť pri výchove a výcviku, či len tak príjemne stráviť chvíle so svojím psíkom? Zoberte ho 26. – 27. mája na DogDays na Dostihovú dráhu v Petržalke.

Na tohtoročnom festivale sú pre vás pripravené ukážky agility, dogfrisbee, dog dancing, nosework, “vysoká škola poslušnosti” – obedience, ako aj mantrailing, voľne povedané vyhľadávanie ľudí. Ani vy netušíte, čo tieto pojmy znamenajú? Príďte a dozviete sa viac.

Pre neposedných psíkov plných energie budú pripravené relaxačné a vodné hlavolamy. Pre majiteľov energických psíkov typu bull budú pripravené ukážky high jump, preťahovanie sa, šplh na kolmú stenu, či weightpulling.

Predvedú sa tiež psovodi Zboru väzenskej a justičnej stráže so služobnými psami. Nenechajte si ujsť ukážky práce záchranárov, kde budú vyslobodzovať psovoda so psom z vraku auta. Predvedie sa aj psík špeciálne cvičený na nepríjemných a nechcených obyvateľov domu – Ploštice posteľné.

Kompletný program nájdete TU.

Dornova metóda

Budete sa môcť zoznámiť aj s Dornovou metódou – „technikou nápravy“ rôznych bolestivých miest na tele psíka. Počas celého víkendu vám ochotne poskytnú konzultácie ohľadom pohybového aparátu psíkov a vhodných rehabilitačných techník, k čomu patrí aj prehmatanie a posúdenie stavu psíka.

Ktorý psík je NAJ?

Ak máte so svojím psíkom podobný zmysel pre humor a ste za každú srandu, zapojte sa do Kostýmovej šou. Ak máte doma krásavicu či fešáka, za ktorými sa na ulici otáčajú aj „nepsičkári“, neváhajte a prihláste psíka do súťaže Super pes.

Žijete s aktívnym psíkom, ktorý neobsedí, stále behá za loptičkou, skáče vám v obývačke po sedačkách a posteli? Zmerajte si rýchlosť, zručnosť a vytrvalosť s inými majiteľmi psov na prekážkovej dráhe!

Prihláste sa so psíkom do niektorej zo súťaží a ukážte svetu, že aj orieškovia sú krásni a šikovní!

štartovné je 2 eurá za psíka a kategóriu, každý ďalší psík/kategória doplatok 2 eurá / prekážková dráha 1 euro

Oddychová zóna

Ak si budete potrebovať trošku oddýchnuť, k dispozícii bude špeciálna oddychová zóna s koláčikmi pre psíkov, na výber bude z mnohých kynologických potrieb a drobností, kvalitných konzerv, odbornej literatúry, handmade kozmetiky pre chlpáčov, dozviete sa viac o čistiacich mineráloch do vody, predstaví sa nová aplikácia pre majiteľov psov, a veľa ďalšieho.

Tohtoročnou novinkou bude záhradný architekt, ktorý vám poradí, ako spraviť záhradu alebo útulnejší balkón tak, aby vyhovovala všetkým členom domácnosti.

Na akcii budete môcť podporiť aj vybrané útulky alebo si adoptovať nového člena rodiny.

Nezabudnite si so sebou vziať platný očkovací preukaz svojho psíka. Do areálu je v dňoch konania festivalu povolený vstup so psom len na vôdzke a s platným očkovacím preukazom. Ak má psík problém s davom ľudí, či inými tvormi svojho druhu, dbajte na to, aby mal nasadený aj náhubok a bolo po ňom upratané, ak niekde spraví kôpku.

Festival psích športov 2017
35
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM