Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Zakázané reklamy, mesto inline či romantika v oblakoch

Pracovný týždeň bude akčný, zábavný aj gurmánsky. Stačí si len vybrať z pestrého týždenného menu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Zakázané reklamy, mesto inline či romantika v oblakoch
9
Galéria

Zvuky lesa

A je tu ďalší zaujímavý denný tábor pre deti 6 – 9 rokov. Počas tábora sa zoznámite so „zvukmi lesa“, každý deň bude zameraný na iný živel. Prvým bude vzduch. Započúvate sa do vtáčieho spevu, naučíte sa rozonať základné druhy vtákov podľa spevu, precvičíte si pľúca na flaute/píšťalke a každý deň sa naučíte inú pieseň. Nasledovať bude voda, zem, oheň/drevo. Na záver táboru sa môžete tešiť na celodenný výlet s opekačkou, navaríte si vlastný obed.

Viac info TU.

pondelok – piatok / Škola slobodného učenia: Ateliér Les / 125 eur/týždeň

Šermiarske utorky

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraníňová šou.

utorok / 18:30 hod. / Stará radnica

Hovorme o Bratislave – Električky

Témou pilotného večera Hovorme o Bratislave sú Električky – Jednosmerné? Obojsmerné? Ako dôležité je pohodlie cestujúcich? Aká je predpokladaná kapacita po dobudovaní Petržalskej radiály? Staráme sa o električky dostatočne? Bude Dopravný podnik kupovať ďalšie, a ak tak ako?

Viac info TU.

utorok / 19:00 hod. / Ventúrka 12

Cvičenie v Medickej záhrade

Mestská časť Bratislava-Staré mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné „Cvičenie pod stromami“ s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu. V utorok sa môžete tešiť na 18 pohybov thaichi chikung, v stredu si precvičíte brušné tance a vo štvrtok opäť 18 pohybov thaichi chikung.

utorok – štvrtok / začiatok podľa rozpisu / Medická záhrada

Monsters Stand-Up

Tradičný, zábavný a obľúbený formát – Stand up comedy s Michaelom Szatmarym a jeho hosťami v Monsters cafe. Nenechajte si ujsť príležitosť sa opäť výborne zabaviť a nasmiať – počas prázdnin výnimočne pod holým nebom – teda presnejšie – pod vonkajším stanom na terase. Tentoraz budú hosťami Tomáš Hudák, Jakub Gulík a Milan Sedliak.

štvrtok / Monsters cafe and bar / 19:00 hod. / vstupné 12 eur

Noc zakázaných reklám

„Škodlivé“ prvky, za ktoré bývajú považované najmä erotika, vulgárnosť, násilie či rasizmus sa nevyskytujú len vo filmových dielach, ale aj v reklame. Existuje množstvo spotov, ktoré sa nikdy nemohli vysielať v televíziách, ale u nás sa budú. A samozrejme nezostaneme len pri zakázaných kampaniach. Táto noc bude patriť reklame, ako ju nepoznáte! Prevedie vás ňou šéfredaktor portálu kinema.sk – Peter Konečný.

štvrtok / 21:00 hod. / Luna bar / vstupné 3 eurá

bratislava – inline 2017

Už štrnásty rok sa v našom meste konajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Bratislava-inline štartuje tento ročník oslavou Dunaja. Piatková jazda povedie Račou.

piatok / 20:00 hod. / zraz pred Auparkom

Romantika v oblakoch

Po minuloročnom úspechu stolovania v oblakoch na Tyršovom nábreží, v blízkosti Starého mosta, sa Bratislavčania môžu tešiť na gurmánsky zážitok s výhľadom na mesto aj v roku 2017. Svetoznáma Dinner in the Sky sa opäť vracia na Slovensko s eventom BRATISLAVA IN THE SKY 2017.

V oblakoch si môžete vychutnať raňajky, obed, večeru, alebo šampanské, degustovať víno a koktail. Variť bude špičkový Michal Konrád – šéfkuchár roka, FouZoo – reštaurácia roka. Podávať sa bude aj Michelínske menu od top rakúskeho šéfkuchára Rolanda Hubera.

do nedele / na Tyršovom nábreží

Tipy na týždeň
9
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM